(P) Cum alegi cabina de duș potrivită spațiului din baia ta?

(P) Cum alegi cabina de duș potrivită spațiului din baia ta?
Autor: Redactia
Data publicarii: 10 Octombrie 2019
Data actualizare: 10 Octombrie 2019
În momentul în care planifici amenajarea băii, trebuie să ții cont de mai multe aspecte. 

Sunt foarte importante toate elementele, de la culoarea pe care o alegi pentru gresie și până la mobilier. De asemenea, mobilierul din baie trebuie ales în funcție de spațiul de care dispui, fără a încărca prea mult cu obiecte care nu îți sunt necesare.

Cabina de duș este unul dintre elementele esențiale ale băii, iar aceasta se poate găsi sub numeroase forme și stiluri, însă trebuie să iei în considerare câteva elemente în momentul în care alegi noua cabină de duș.

Dimensiunea băii

Dimensiunea băii este principala caracteristică de care trebuie să ții cont. O baie mare îți poate permite achiziționarea oricărui model de cabină de duș, în timp ce o baie cu dimensiuni restrânse are nevoie de o cabină fix pentru un anumit spațiu din baie. Există modele diverse la cabine de duș de diferite forme și dimensiuni, ideale pentru orice colț din baie.

Tipul cabinei de duș

Pentru o baie de dimensiuni mari, poți alege o cabină cu ușă clasică, deoarece aceasta are nevoie de un anumit spațiu pentru a se deschide. În cazul în care spațiul băii nu o permite, alege o cabină cu uși glisante pentru a economisi spațiu.

Cabinele pe colț sunt cele mai potrivite pentru spațiile mici, mai ales că acestea ocupă doar un perete, fără a fi nevoie de poziționarea acesteia pe colț. În acest fel ai parte de o cabină de duș mai mare și de mai mult spațiu în baie deoarece aceasta are uși glisante.

Tot în funcție de acest criteriu - spațiul disponibil din baie - se mai pot alegere alte  două tipuri de cabine, cele care au cădiță de duș și cele care nu dispun de așa ceva. Cabinele de duș ce au și cădiță sunt potrivite pentru băile mai mari, spațioase, în timp ce cabinele fără cădiță reprezintă o soluție potrivită pentru lipsa unui spațiu suficient. 

Tipul de sticlă

Este important ca ușile cabinei de duș să fie din sticlă și nu din plastic. Sticla poate să fie și ea de mai multe dimensiuni, în special pentru aspectul general al băii. În cazul în care preferi sticla pe care sunt imprimate anumite modele, trebuie să știi că aceasta poate produce impresia unui spațiu baie mult mai mic, în timp ce sticla curată, fără modele imprimate, genereaza un spațiu deschis și mult mai luminat.

Indiferent de modelul sau de tipul de funcționare al cabinei de duș, aceasta trebuie să fie potrivită băii. O cabină de duș mare într-o încăpere mică va crea un aspect uniform și va ocupa mult prea mult spațiu, iar o cabină de duș mică într-o baie mult prea mare va crea același efect vizual neplăcut. În cazul în care nu te descurci, comunică-i furnizorului de cabine de duș dimensiunile băii tale și cu siguranță te va sfătui cel mai bine.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies