(P) Cum alegi cel mai bun set de mese și scaune pentru bucătăria ta

(P) Cum alegi cel mai bun set de mese și scaune pentru bucătăria ta
Citeste mai mult despre: Set mese, bucatarie, scaune,
Autor: Mihai Burlacu
Data publicarii: 16 August 2019
Data actualizare: 19 August 2019
Devenită un spațiu de socializare, bucătăria trebuie amenajată cu foarte mult bun gust, astfel încât fiecare obiect prezent în această încăpere să aibă un rol atât vizual, cât și practic. Aproape în orice bucătărie există un set de mese și scaune menit să asigure confort familiei și musafirilor acesteia, tocmai de aceea aceste piese de mobilier trebuie alese cu mare grijă, în funcție de nevoile fiecărei persoane.

Dacă vrei să îți redecorezi bucătăria în întregime sau pur și simplu ți-ai propus să schimbi setul de mese și scaune pe care îl deții deja în această cameră, iată de ce aspecte trebuie să ții cont când mergi la cumpărături!

Caută un material potrivit

Primul criteriu pe care un set de mese si scaune trebuie să îl îndeplinească este rezistența. Având în vedere că investiția în aceste piese nu este una de zi cu zi, masa și scaunele prezente în bucătărie trebuie să fie fabricate din materiale foarte rezistente, care să reziste în fața uzurii și a șocurilor. Pe piață, lemnul masiv rămâne în topul materialelor pentru mese și scaune, întrucât este un simbol al calității și al bunului gust. Mai mult decât atât, seturile de mese și scaune din lemn masiv se pot asorta cu ușurință în orice decor și au un aspect distinct și totodată distins. Tot la capitolul materiale mai există și seturi de mese și scaune din PAL/MDF, cu mențiunea că acestea nu sunt la fel de rezistente ca lemnul masiv, însă au un aspect frumos și se regăsesc într-o varietate de culori și modele. Plasticul sau combinațiile de materiale nu se numără printre preferințele persoanelor care caută mese și scaune, întrucât deși atrag printr-un preț mult mai mic, nu prezintă nicio garanție de rezistență.

Alege o dimensiune potrivită pentru spațiul disponibil

De multe ori, oamenii fac greșeala de a alege seturi de mese și scaune mult prea mari sau prea mici pentru bucătăria lor, iar acest lucru se întâmplă tocmai din cauza faptului că nu măsoară obiectele înainte de a le achiziționa. Ideal este ca în bucătărie să ai o masă cu scaune pentru 4 sau 6 persoane, astfel încât să te asiguri că întotdeauna va exista un loc în plus pentru musafiri. De asemenea, dacă vrei să câștigi mai mult spațiu la masă, îndreaptă-ți atenția către mese rotunde sau ovale, care vor facilita accesul. Dincolo de utilitatea lor incontestabilă, aceste seturi de mese și scaune cu formă ovală oferă un aspect deosebit de elegant întregii bucătării.

Optează pentru un design plăcut

Un alt lucru pe care e bine să îl ai în vedere atunci când achiziționezi mese și scaune pentru bucătăria ta este faptul că designul acestor obiecte trebuie să se armonizeze cu restul mobilierului. Pe lângă rolul lor funcțional, acestea au și un rol decorativ, oferind un cadru ideal pentru a servi masa și a socializa. Caută culori plăcute, precum pasteluri, nuanțe de gri, alb și negru sau mizează pe rafinamentul culorii bej. Dacă simți nevoia de un plus de originalitate, optează pentru seturi de mese și scaune cât mai viu colorate, astfel încât să atragă atenția încă de la intrarea în încăpere. Un alt truc de design numai bun de pus în practică este să adaugi deasupra mesei un corp de iluminat separat față de cel central, care să pună în valoare designul deosebit al acestor obiecte.

În alegerea celor mai potrivite seturi de mese și scaune pentru bucătăria ta îți stă la dispoziție site-ul https://favi.ro/ , un loc în care vei găsi o varietate de produse la prețuri accesibile pentru bugetul tău! Intră și convinge-te!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies