(P) Cum îți amenajezi casa cu stil, dar cu buget redus?

(P) Cum îți amenajezi casa cu stil, dar cu buget redus?
Data publicarii: 15 Ianuarie 2021
Data actualizare: 15 Ianuarie 2021
Se spune că marile schimbări nu necesită neapărat bugete imense, ci doar multă creativitate, pasiune și timp investit. La fel este și în cazul proiectelor de amenajare a caselor.

De cele mai multe ori, amenajarea casei presupune un efort financiar major, dar cu unele trucuri, tai din costuri și te bucuri de casa visurilor tale. Iată câteva sfaturi care vor face din proiectul de amenajare al casei o aventură pe care să o ții minte cu plăcere.

Schimbă draperiile

Draperiile și perdelele influențează foarte mult aspectul unei încăperi deoarece au abilitatea fie de a deschide, fie de crea impresia de loc întunecat. Dacă, pentru dormitor, draperiile de efect sunt cele în nuanțe închise, pentru living, alege unele în culori pastelate, pe care să le folosești atunci când ai nevoie să filtrezi lumina. În principal, axează-te asupra unora fără modele, deoarece nu vrei să atragi atenția asupra lor ci asupra altor obiecte de mobilier. Draperiile sunt simplu de schimbat și vor conferi un aer boem casei tale, și fără investiții prea mari.

Conferă un aspect cu ajutorul candelabrelor

Candelabrele sunt bijuteriile caselor. Clasice sau strălucitoare, la modă sau dimpotrivă, eclectice și cu forme neconvenționale, candelabrele au capacitatea de a transforma încăperile. Ele sunt cele care pot pune în valoare dar și distruge o amenajare interioară. Dacă nu ești încântat de candelabrul pe care îl ai acum în living sau în zona de luat masa, schimbă-l cu unul care să se încadreze în stilul casei și chiar să pună în centrul atenției locul în care îl așezi.

Cumpără în perioada reducerilor

Dacă ai la dispoziție un buget redus, cel mai probabil ai pus ochii pe promoțiile Black Friday Vivre la toate gamele de mobilier. Nici nu există perioadă mai potrivită în care să investești în mobilier de calitate, dar la prețuri mult mai mici față de cele normale. Este o situație de tip win-win. Magazinele vor să elibereze stocurile pentru mobilierul din viitor, iar clienții vor beneficia de prețuri cu mult diminuate.

Schimbă fotoliile

Fotoliile fac parte din categoria de mobilier indispensabil dintr-o casă. Iar tu poți să le transformi în piese statement. Alege fotoliile nu pentru a se încadra în decor, ci pentru a ieși în evidență. De exemplu, dacă ai o canapea care nu iese cu nimic din tipare, așază lângă ea două fotolii în culori curajoase și pune câteva perne în culori similare pe canapea. Fotoliile nici nu trebuie să fie pereche. Trebuie doar să fie din aceeași familie cromatică.  

Efectul va fi uriaș. Practic, vei transforma întreaga încăpere cu ajutorul unor scaune sau fotolii. Plus că, dacă le cumperi diferite, te poți încadra și într-un buget mai mic.

Luminează inteligent

De multe ori, modul în care îți luminezi casa poate avea un efect incredibil asupra aspectului total. Designerii de interior avertizează că o greșeală des întâlnită este folosirea unei singure surse de iluminat și sfătuiesc în loc să se creeze lumini ambientale, de sarcini și de accent. Lampadarele te vor ajuta cu  lumina ambientală, aplicele cu lumina de accent, iar diversele candelabre sau lămpi de birou cu luminile de sarcini. În acest fel, cu bani puțini, schimbi aspectul casei tale pe timp de seară și noapte.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!