(P) Cum procedezi pentru a menține haina din blană în stare perfectă mai mult timp

(P) Cum procedezi pentru a menține haina din blană în stare perfectă mai mult timp
Citeste mai mult despre: haina din blană, blana, haina,
Autor: Ionela Lupu
Data: 29 August 2019
Din totdeauna, hainele din blană naturală au fost considerate un etalon de elegantă și fiecare femeie care ține să aibă o apariție memorabile și în sezonul rece deține cu siguranță măcar una dacă nu mai multe asemenea piese vestimentare prețioase. 

Iar dacă va numărați printre posesoarele unor asemenea articole de lux, respectiv haine din blană naturală, cu siguranță va doriți că aceste investiții deloc de neglijat să se mențînă într-o stare cât mai bună un timp cât mai lung. 

Iar acest lucru este posibil, pentru că o haina din blană corect întreținută poate să-și păstreze frumusețea și strălucirea chiar și câteva zeci de ani, iar dacă modelul este unul clasic o veți purta ani la rând sau o veți dărui la rândul vostru fiicei, nepoatei sau altei persoane dragi, care să se bucure deplin de frumusețea și de căldură acesteia pe timpul sezoanelor reci. 

Pentru că, dincolo de elegantă și stil, o haina din blană îți va asigura confort deplin, protecție maximă împotriva temperaturilor scăzute de iarnă. 

În ceea ce privește regulile de întreținere corectă a hainelor din blană naturală, nu este vorba despre nimic complicat sau extrem de greu de pus în practică, fiind la îndemână oricui respectarea acestora. 

Astfel, păstrarea hainelor din blană naturală în afară sezonului în care sunt purtate trebuie să fie realizată într-un spațiu ferit de lumina soarelui, un loc răcoros, uscat, bine aerisit. Deoarece inamicii hainelor din blană naturală sunt lumina solară, căldură excesivă, umiditatea, toți acești factori punându-și într-un mod negativ amprenta pe aspectul acestui articol vestimentar valoros, afectând-o iremediabil și determinând pierderea strălucirii naturale. 

Umiditatea atrage mucegai, iar căldură  va fragiliza pielea de pe dosul hainei, o va face rigidă, expusă la deteriorare gravă. De asemenea, spațiul în care va fi depozitată haina din blană trebuie să fie aerisit, fără insecte, molii și tot felul de paraziți care o pot atacă. 

Putem folosi în acest sens, pentru a îndepărta insectele și moliile,  săculeți cu lavandă, care vor alungă paraziții și totodată vor învălui blană într-un parfum extrem de plăcut. Nu este recomandat depozitarea hainelor din blană în saci sau cutii, unde să stea presate mult timp, ceea ce va duce la deformarea lor. În niciun caz nu trebuie apelat la naftalină pentru protejarea blănii, pentru că de fapt o va afecta și o va și impregna de un miros extrem de neplăcut și aproape imposibil de îndepărtat. 
Românii talentați stau pe

VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO