(P) Cum să alegi cea mai bună pereche de colanți

(P) Cum să alegi cea mai bună pereche de colanți
Citeste mai mult despre: pereche de colanți, colanti,
Data: 18 Noiembrie 2019
Mișcarea trebuie să facă parte din viața fiecăruia dintre noi, fie că ieșim la alergat în parc, pe bandă la sală, facem fitness sau aerobic.

Dacă faci sport des, atunci echipamentul nu trebuie să-ți lipsească din garderobă. Pe lângă utilitatea lui, doamnele și domnișoarele caută să aibă un look îngrijit, astfel că aleg cu mare grijă hainele pe care le poartă, inclusiv la sală.

Prima regulă este să te simți confortabil, să te poți mișca liber și să iei în calcul că după efort pielea are nevoie să respire.

În mod paradoxal, hainele din țesături naturale, precum bumbacul, sunt contraindicate la sala de sport, întrucât absorb transpirația și mențin senzația de umiditate a corpului timp îndelungat. Optează pentru materiale sintetice, inclusiv în zona de jos a corpului.

Colanții sunt nelipsiți din ținuta de sport și e important să-i găsești pe cei potriviți pentru tine.
Cum îi alegi, cum stabilești care e mărimea potrivită pentru tine, din ce material trebuie să fie confecționați și cum arată cei indicați pentru a fi folosiți la sală, la fitness, aerobic, pilates, kangoo jumps sau zumba?

Găsești, mai jos, un scurt ghid cu trucuri pentru a achiziționa cea mai bună pereche de colanți:

Alege mărimea potrivită

Colanții trebuie să-ți permită să faci orice tip de mișcare, indiferent de tipul de sport pe care îl practici. Poate fi aerobic, pilates, bandă sau chiar zumba, iar prima regulă este să nu fie mult prea strâmți. Alege mărimea potrivită, sub nicio formă una mai mică, pentru că riști să te strângă și să-ți provoace disconfort atunci când faci efort.

 

Optează pentru cei cu fante de aerisire

O pereche de colanți potriviți pentru sala de sport ar trebui să aibă zona prevăzute cu fante de aerisire. Acestea au mici perforații care permit pielii să respire și oferă un plus de confort întrucât împiedică reținerea umidității.

Este important să investești în colanți de bună calitate pe care îi găsești pe internet, pe donnafashion.ro, în diverse modele și culori. Nu uita că trebuie să te simți comod pentru a putea executa corect exercițiile, săriturile sau mișcările care se impun atunci când mergi la sală.

 

Poartă culori închise

Un alt aspect important în alegerea colanților este culoarea. În cazul în care vrei să eviți orice incident neplăcut, pete de transpirație sau orice altă murdărie, optează pentru culori închise, negru, gri sau bleumarin. Iar dacă iubești nuanțele deschise și vrei neapărat să porți colanți în culori neon, atunci asigură-te că ai cu tine o pereche de schimb.

 

Materialul sintetic versus bumbac

Colanții reprezintă opțiunea ideală pentru antrenamentele în sala de sport și orice tip de exerciții ai face, acestea impun efort, respectiv transpirație. Diferența dintre bumbac și materialul sintetic este dată de proprietatea celui din urmă de a se usca mai repede.

În timp ce țesătura naturală absoarbe și reține sudoarea timp îndelungat, cea sintetică va împiedica senzația de umezeală la nivelul pielii. Din aceste motive, colanții din bumbac nu sunt indicați a fi purtați la sală. Alege-i pe cei din poliuritan sau nylon.

Pe lângă colanții potriviți, echipamentul de sală trebuie să conțină și un tricou, pe sub care este indicat să porți o bustieră și bineînțeles pantofii sport cu talpă ușoară, flexibilă, care să poată să-ți permită să execuți orice tip de exerciții.

Pune preț pe calitate și pe confort atunci când îți alegi hainele pentru sală pentru a putea duce la îndeplinire obiectivele pe care ți le impui cu mersul la sala de sport, fie că este vorba de menținere a unui organism sănătos, câteva kilograme de care ai vrea să scapi, tonifiere sau condiție fizică. 
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO