(P) Cum să alegi o saltea? Ghid util al cumpărătorului

(P) Cum să alegi o saltea? Ghid util al cumpărătorului
Citeste mai mult despre: saltea, cumpărător, ghid util,
Data: 22 Octombrie 2019
Pentru un stil de viață sănătos, pe lângă un regim alimentar corespunzător și activitate fizică regulată, vei avea nevoie și de un somn odihnitor, noapte de noapte.

Din acest motiv, trebuie să dispui de o saltea confortabilă, care să-ți ofere clipe de relaxare. Cum știi, însă, când trebuie să-ți schimbi salteaua de pat și care sunt criteriile pe care să le iei în considerare atunci când faci o astfel de achiziție? Află cum să alegi o saltea bună pentru patul tău, din articolul pe care l-am pregătit pentru tine!

 

De ce este indicat să schimbi salteaua?

Din cauză că petrecem o bună parte a timpului dormind, alegerea unei saltele confortabile reprezintă un factor important, care îţi va influenţa calitatea odihnei. De aceea, o saltea bună, potrivită preferinţelor şi nevoilor tale va contribui la odihna corespunzătoare a organismului tău, pe tot parcursul nopţii.

Cea mai bună saltea, care să înlocuiască un produs vechi, trebuie să fie aleasă în funcţie de câteva criterii, pe care nu trebuie să le omiţi. Iată care sunt aspectele de care trebuie să ţii cont, în alegerea saltelei de pat potrivite.

 

Când ştii că trebuie să înlocuieşti salteaua de pat?

Orice saltea trebuie înlocuită la un moment dat, indiferent de calitatea materialului din care este confecţionată. Motivul este simplu: dormind în fiecare zi pe aceeaşi saltea, aceasta se uzează şi nu îţi mai oferă relaxarea şi odihna de care ai atâta nevoie. Primul semn care îţi arată că trebuie să schimbi salteaua de pat este dat de momentul în care te trezeşti mai tot timpul obosit, amorţit şi cu dureri de spate.

În plus, dacă salteaua a început să-şi modifice forma în zona în care obişnuieşti să dormi, poţi lua în calcul varianta de a cumpăra o saltea nouă. Atunci când te aşezi în pat şi simţi arcurile saltelei sau nu te mai poţi odihni cum trebuie şi te trezeşti des, salteaua de pat trebuie înlocuită. Dacă nu ţi se aplică niciuna dintre aceste variante, însă ai o saltea de mai mult de 10 ani, poţi alege un produs nou, rezistent şi de calitate, care să corespundă aşteptărilor tale.

 

Alegerea saltelei potrivite în funcţie de material

Din fericire, poţi alege o saltea nouă în funcţie de materialul pe care îl preferi, deoarece magazinele specializate în comercializarea acestor tipuri de produse îţi oferă opţiuni disponibile. Astfel, există numeroase variante pentru care poţi opta.

Poţi alege saltele cu arcuri, capabile să susţină greutatea corpului şi care îţi oferă un raport bun calitate-preţ. Saltelele cu arcuri sporesc confortul în timpul somnului, în timp ce învelişul care acoperă arcurile, buretele sau latexul, reprezintă cele mai bune opţiuni.

Pentru durabilitate şi confort mărit, saltelele confecţionate din spumă reprezintă alegerea optimă. Saltelele cu spumă poliuretanică îţi asigură suportul ortopedic de care ai nevoie, pentru odihnă neîntreruptă pe timpul nopţii. În plus, saltelele de pat pot fi alese şi în funcţie de densitate, mai ales dacă ai o afecţiune medicală iar medicul ţi-a recomandat folosirea unor produse moi sau rigide. Dacă trebuie să iei în calcul densitatea spumei din care sunt confecţionate saltelele, te poţi îndrepta către: 

Saltele din latex natural, ideale pentru persoanele care se confruntă cu alergii. Acestea asigură un grad optim de rigiditate şi au o calitate superioară, cu un bun raport calitate-preţ. 

Saltele din spumă, care menţin o postură corectă a corpului în timpul somnului. 

Saltele din spumă vasco elastică, care oferă un grad mărit de confort celor care le folosesc.

 

Alegerea saltelei în funcţie de dimensiunile patului

Atunci când alegi salteaua ideală, trebuie să iei în calcul şi criterii precum dimensiunea patului. În contextul în care alegi întâi patul, salteaua trebuie aleasă ca un accesoriu esenţial, care să se potrivească cu acesta. Pentru a face alegerea potrivită, atunci când vrei să achiziţionezi o saltea de pat, trebuie să ai în vedere numărul de persoane care vor dormi în pat, greutatea acestora şi dimensiunea somierei. De regulă, dimensiunile standard pe care le poţi găsi pentru o saltea de pat sunt de 140 x 200 cm.

Dacă patul este mai mare, poţi alege şi saltele de 200 x 200 cm sau de 180 x 200 cm, ideale pentru un pat matrimonial. Dacă saltelele au dimensiuni mai mari, pe lângă confortul pe care ţi-l oferă în timpul somnului, nu vei fi deranjat atunci când persoana lângă care dormi se mişcă de pe o parte pe alta. 

Alegerea celor mai potrivite saltele pentru pat se realizează în funcţie de materialele din care sunt confecţionate şi de dimensiunile patului de care dispui. În plus, trebuie să iei în calcul şi bugetul alocat acestei achiziţii, deoarece nu poţi ignora nici raportul calitate-preţ. Pe somnart.ro, găseşti o gamă variată de saltele, special concepute pentru orele tale de odihnă.
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO