(P) Cum să faci dintr-o cameră mică și întunecoasă una primitoare și mai spațioasă?

(P) Cum să faci dintr-o cameră mică și întunecoasă una primitoare și mai spațioasă?
Autor: Redactia
Data publicarii: 05 Septembrie 2019
Data actualizare: 05 Septembrie 2019
Dacă nu ne numărăm printre persoanele care, locuind la bloc, au noroc de camere spațioase, luminoase, poziționate prielnic pentru a capta lumina naturală, fără prea multe obstacole care să o obtureze, atunci trebuie să căutăm soluții pentru a îndrepta cât mai mult din aceste inconveniente. 

Și stă în puterea noastră de a găsi idei salvatoare, astfel încât să putem transforma o cameră cu un spațiu meschin, care nu beneficiază nici de prea multă lumina naturală, într-una cât mai plăcută, confortabilă, în care să ne simțim cu adevărat acasă.

Astfel, sunt câteva reguli generale, pe care le putem aplică fără a greși, indiferent dacă încăperea mică pe care dorim s-o transformăm este dormitorul sau livingul. Putem opta pentru un model de uși din sticlă glisante, care din start vor contribui decisiv la senzația de spațiu în plus, grație dimensiunii mult diminuată față de o ușa clasică, precum și a materialului transparent, sticlă, care va permite pătrunderea luminii și va da continuitate spațiului. 

Alături de aceste calități necesare, o ușă din sticlă glisantă are și un accentuat rol estetic, existând o gamă variată de modele, cu sticlă transparență, opacă, fumurie, în tot felul de nuanțe sau cu decorațiuni atractive. 

De asemenea, pentru  zugrăvirea pereților este recomandat să se aleagă nuanțe cât mai deschise, clasicul alb sau nuanțe luminoase de bej, gri sau crem. Aceeași regulă și pentru podea, unde parchetul la rândul său va avea o culoare deschisă, pentru continuitate în spațiu. 

O mobilă multifuncțională, cât mă suplă, cu mai multe piese montate pe pereți, care să elimine cât mai mult din ocuparea podelei,  va accentua efectul de spațiu deschis, luminos și aerisit. 

Importantă este și alegerea unor corpuri de iluminat adecvate camerei, astfel încât să suplimeneteze eficient nevoia de lumină din acest spațiu.  Totodată, covorul ales pentru camera cu dimensiuni reduse nu trebuie să fie în niciun caz unul care să acopere integral dușumeaua, ci unul cât mai micuț, care să lase la vedere parchetul de culoare deschisă, eventual îl putem înlocui cu o carpetă sau un preș în nuanțe vesele, care să pună accent și să anime încăperea. 

Nu în ultimul rând, ordinea exemplară, menținută permanent în această cameră, alături de o organizare bine gândită a tuturor elementelor de aici, este o altă regulă ce trebuie musai respectată pentru ca efectul final să fie cel dorit. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies