(P) Cum să folosești lăptișor de matcă în sezonul rece pentru tratarea tenului

(P) Cum să folosești lăptișor de matcă în sezonul rece pentru tratarea tenului
Autor: Redactia
Data publicarii: 18 Noiembrie 2019
Data actualizare: 18 Noiembrie 2019
Odată cu începerea sezonului rece, tenul tău are nevoie de un ritual special de îngrijire care trebuie să includă proceduri constante de hidratare și exfoliere.


Un ingredient cheie pentru a obține cele mai bune rezultate este lăptișorul de matcă. 

Cu siguranță ai mai auzit (și poate chiar ai folosit deja) acest produs natural. Dar știi ce îl face atât de special și de ce este recomandată utilizarea lui pe timpul iernii? Iată câteva informații pe care, cu siguranță, le vei considera utile pentru îngrijirea corectă a tenului tău atunci când vremea nu se mai arată generoasă cu gradele din termometru.

 

Ce factori influențează tenul în timpul sezonului rece?

Pe timpul iernii pielea noastră tinde să-și piardă din elasticitate și strălucire. La o primă impresie ai fi tentată să crezi că aerul rece de afară este singurul factor care îți afectează tenul. În realitate, există o serie de elemente la care ne expunem și despre al căror impact știm, însă, prea puțin:

- dispozitivele pentru încălzirea încăperilor (caloriferele, radiatoarele, aerul condiționat, sobele, etc);

- poluarea;

- razele ultraviolete;

- umezeala, frigul, vântul, etc.

 

În prezența acestor factori pielea devine, astfel, sensibilă, uscată și vizibil deshidratată, iar consecințele nu se lasă prea mult așteptate:

- apar noi riduri, în timp ce ridurile existente se adâncesc;

- acneea devine mai pronunțată, apar iritații și chiar eczeme (în situația degerăturilor, de exemplu);

- tenul are un aspect neîngrijit și obosit.

 

Cum să îți menții tenul hidratat și sănătos folosind lăptișor de matcă (crud)?

Considerat, încă din vremea Greciei antice, adevărat elixir al tinereții veșnice, lăptișorul de matcă reprezintă și astăzi un ingredient de neînlocuit în tratamentele de înfrumusețare.

Acest merit se datorează în special faptului că este un produs natural complex, bogat în vitamine (întreaga gama a vitaminei B - B1, B2, B3, B5, B9, B12), minerale, aminoacizi esențiali, proteine și enzime. În plus, este la îndemâna oricărei femei, lăptișorul de matcă având un preț accesibil.

Principalele beneficii ale lăptișorului de matcă asupra tenului se referă în special la hidratarea și hrănirea în profunzime a tenului, oferindu-i acestuia un aspect tânăr și sănătos, reducând ridurile și eliminând neplăcerile cauzate de prezența acneei. 

 

Pentru îngrijirea tenului, lăptișorului de matcă este folosit sub mai multe forme:

- în compoziția măștilor naturale de hidratare: în combinație cu alte ingrediente naturale (precum nucșoară, tărâțe de grâu, argilă, ulei de măsline) se pot aplica, săptămânal, măști de hidratare pentru a menține tenul sănătos și luminos întreaga iarnă;

- în cremele de îngrijire a tenului - aplicarea cremelor hidratante care conțin lăptișor de matcă este esențială în sezonul rece;

- în curele de imunizare și reechilibrare a organismului: în combinație cu polenul, lăptișorul de matcă (crud) are efecte uimitoare asupra organismului prin creșterea imunității și reducerea stresului. Și cum sănătatea și energia unui organism este vizibilă și în exterior, tenul are parte de o serie de beneficii derivate de aici. 

Fie că te decizi să-l folosești în curele de imunizare sau în tratamentele cosmetice, lăptișorul de matcă îți este un aliat important în menținerea sănătății și frumuseții, indiferent de vârstă sau de vremea de afară. 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies