(P) Cum să folosești uleiul de cocos pentru un ten mai tânăr

(P) Cum să folosești uleiul de cocos pentru un ten mai tânăr
Citeste mai mult despre: ulei de cocos, ten,
Autor: Ionela Lupu
Data: 31 Octombrie 2019
Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite uleiuri, atât în gastronomie, cât și în industria cosmetică.

Datorită proprietăților sale curative, atât la nivel sistemic, cât și dermatologic, uleiul de cocos nu ar trebui să lipsească din arsenalul tău cosmetic. Despre acest ulei se spune că reduce nivelurile de colesterol LDL, îmbunătățește funcția cognitivă și are multiple beneficii pentru piele. Din acest articol vei afla care sunt cele mai importante beneficii pe care uleiul de cocos le aduce pentru pielea ta.

Ce conține uleiul de cocos?

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune produse atunci când vine vorba de îngrijirea părului și a pielii. Extras din miezul crud de nucă de cocos, este bogat în acizi grași saturați. Aceștia alcătuiesc aproximativ 65% din compoziția uleiului de cocos, iar cei mai importanți sunt acidul lauric, acidul miristic, acidul palmitic, acidul oleic și cel linoleic. Acești acizi au o acțiune hidratantă și protectoare asupra pielii, de aceea uleiul de cocos poate fi folosit în mai multe din fazele unei rutine de îngrijire cosmetică: demachiere, hidratare sau masaj. 

Uleiul de cocos omoară microorganismele

Acizii grași din componența uleiului de cocos au proprietăți antimicrobiene și protejează tenul sau părul de microorganismele cu potențial patogen. Acest beneficiu important al utilizării uleiului de cocos în rutina de îngrijire a feței cântărește mai ales în cazul tenurilor cu probleme: acnee, celulită, foliculită sau diverse probleme cauzate de fungi. Acidul lauric, regăsit în proporție de aproximativ 50% în uleiul de cocos este principalul agent de luptă împotriva microorganismelor care pot provoca aceste probleme ale tenului. Un studiu recent a arătat că acidul lauric poate înlătura cu succes bacteria propionibacterium acnes, responsabilă de acneea inflamatorie. Despre un alt acid regăsit în uleiul de cocos, acidul capric, s-a demonstrat că reduce eficient dezvoltarea mai multor tipuri de fungi care pot provoca afecțiuni ale pielii.

Uleiul de cocos reduce inflamația

Inflamația cronică este cauza multor probleme și afecțiuni ale pielii, precum psoriazisul, dermatita de contact sau eczemele. Uleiul de cocos are proprietăți anti-inflamatoare ceea ce îl face excelent pentru tratamentul acestor afecțuni și menținerea unui ten sănătos. Studiile au arătat că uleiul de cocos reduce și durerile asociate inflamației și are proprietăți antioxidante, prevenind astfel reapariția acesteia. Poți consuma uleiul de cocos în produsele pe care le gătești sau îl poți aplica direct pe piele pentru a obține aceste rezultate.

Uleiul de cocos tratează acneea

Dacă te confrunți cu un ten acneic te-ai putea gândi că uleiul de cocos nu este potrivit pentru că îți astupă porii. Totuși, studiile arată că acest ulei poate juca un rol important în tratarea acneei, datorită proprietăților anti-inflamatoare și antibacteriene. Unele studii au arătat chiar că acidul lauric din componența uleiului de cocos este mai eficient în lupta împotriva acneei decât peroxidul de benzoil, unul dintre cele mai frecvente medicamente împotriva acestei afecțiuni ale pielii. Așadar, nu îți fie teamă să aplici uleiul de cocos direct pe zonele afectate de acnee, după ce ai curățat tenul înainte.

Uleiul de cocos hidratează pielea uscată

Pe lângă proprietățile anti-inflamatoare și antibacteriene, uleiul de cocos este un excelent hidratant pentru ten. Îl poți folosi dimineața și seara, ca demachiant sau în locul cremei hidratante sau îl poți amesteca cu produsele tale cosmetice. Aplicat zilnic, uleiul de cocos reduce iritația, senzația de mâncărime cauzată de pielea foarte uscată și eczemele. Un ten hidratat va fi mai rezistent la factorii externi cum sunt bacteriile, frigul sau trecerea timpului, astfel că pielea ta va arăta mai luminoasă și mai tânără.

Poti găsi uleiul de cocos în diferite forme și cantități, în magazinele naturiste sau farmacii. Fă-ți un obicei din a găti cu el și include-l în rutina ta de îngrijire a pielii pentru a obține toate aceste baneficii. 




Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO