(P) Cum să personalizezi măsuța de cafea pentru living?

(P) Cum să personalizezi măsuța de cafea pentru living?
Autor: Redactia
Data publicarii: 26 Iunie 2019
Data actualizare: 26 Iunie 2019
Alegerea unei măsuțe de cafea pentru living este o etapă ce trebuie să se realizeze la final, după ce am selectat celelalte piese de mobilier.

Doar în felul acesta ne vom asigura că am reușit să evidențiem perfect frumusețea încăperii.

Măsuța de living este un obiect decorativ și funcțional, care este poziționat în camera de zi, de multe ori lângă o canapea sau între fotolii. De obicei, alegerea unei măsuțe de cafea se efectuează în funcție de înălțimea canapelei, astfel că o canapea mai înaltă va avea nevoie în mod automat de o măsuță mai înaltă. De asemenea, forma aleasă diferă în funcție de stilul arhitectural al camerei, de celelalte piese de mobilier, dar și de preferințele proprietarului. Așadar, ai de ales între o măsuță rotundă sau dreptunghiulară, între modele simple sau cu un design mai sofisticat. 

Măsuța de cafea – centrul de atracție al încăperii 

Camera de zi ar trebui să reflecte personalitatea proprietarului. Așadar, dă frâu liber imaginației și personalizează măsuța de cafea după bunul tău plac. 

Fără îndoială că modul în care vei decora o astfel de măsuță de cafea pentru living va reflecta puțin din pasiunile tale. De asemenea, dacă reușești să o pui în valoare cum se cuvine, măsuța de living poate deveni chiar centrul de atracție al încăperii. Dacă nu ai inspirația necesară, vei găsi mai jos câteva idei pe care le poți pune în aplicare. 

Reviste sau cărți

Dacă printre pasiunile tale se regăsește și cititul, atunci poți așeza cărțile preferate pe măsuța de cafea din living. Ca regulă generală, însă, este important ca nuanțele coperților să fie în ton cu cele regăsite predominant în decor. În caz contrar, efectul vizual scontat nu va fi unul întocmai plăcut. 

În cazul în care ești mai degrabă adept al revistelor de modă sau a celor glossy, așază pe masa de cafea din living câteva decoruri moderne sub forma edițiilor preferate ale revistelor pe care le-ai citit recent. Dacă în încăpere predomină tonurile de gri, atunci poți opta pentru reviste cu coperți de culoarea neagră, gri sau albe. Pentru un detaliu vizual de efect, poți alege chiar ambele variante, însă este important să te asiguri de faptul că revistele alese și cărțile vor avea înălțimi diferite.

Ceai, cafea sau dulciuri 

Atunci când primești musafiri, îi poți servi cu ceai sau cafea în căni estetice, așezându-le pe măsuță alături de o tavă cu model deosebit, plină cu fursecuri delicioase. De asemenea, pentru a îndulci oaspeții poți așeza pe măsuța de cafea din living una sau două bomboniere, cu diferite sortimente de dulciuri sau chiar celebrele prăjiturele cu răvașe.

Obiecte decorative de efect

Știm doar că o masă de cafea nu are doar un rol funcțional, ci îndeplinește și un rol estetic. Poți așeza pe blatul acesteia amintiri din vacanță, rame foto sau chiar vaze cu flori proaspete și de sezon. Indiferent de obiectele decorative pe care le alegi, ai grijă să nu încarci prea mult decorul, în caz contrar camera de zi îi va conferi privitorului o senzație neplăcută de aglomerare.

Un mic bonus: anul acesta sunt la modă micile statuete, cu forme subțiri și alungite, care întruchipează păsări exotice, personaje din culturi orientale sau poate chiar statuete amorfe. De asemenea, deși sunt considerate elemente din decorul culturilor asiatice, bețișoarele parfumate sau micile lumânărele de culori pastelate nu doar că vor fi plăcute ochiului, dar vor crea o atmosferă intimă și relaxantă. 

Corpurile de iluminat

Poți opta pentru lămpi sau veioze pe care să le poziționezi pe masa de cafea din living. Acordă o atenție sporită procesului de selecție, optând pentru corpuri de iluminat de efect, care să confere camerei o ambianță plăcută. De asemenea, pentru a pune în evidență piesa de mobilier, dar și să oferi luminozitate spațiului, nu trebuie, în mod obligatoriu, să așezi veioze micuțe pe blatul acesteia. Ai la dispoziție celebrele și esteticele lampadare cu abajur supradimensionat și picior subțire, lung și curbat, pe care le poți poziționa inteligent în apropierea măsuței.

NoRDA: gamă variată de măsuțe de cafea moderne 

Din colecția de măsuțe de cafea moderne de pe piață este imposibil să nu găsești o variantă care să se potrivească cu stilul tău. Accesorizeaz-o în funcție de preferințele tale! Îndrăznește să îmbini stiluri și transformă măsuța de cafea într-un centru de interes al camerei de zi! 

Intră pe nordashop.com și descoperă măsuțele de living cu design scandinav.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies