(P) Cum se curăță covorașele auto?

(P) Cum se curăță covorașele auto?
Autor: Redactia
Data publicarii: 20 Septembrie 2019
Data actualizare: 20 Septembrie 2019
Oricât de bine întreținută ar fi mașina ta, covorașele vor fi primele care se vor murdări, chiar la un timp scurt după ce au fost spălate. Cu cât le ții mai curate însă, cu atât aspectul general al mașinii tale, cât și mirosul din ea este mai plăcut.

Varianta simplă este, de departe, să apelezi la serviciile unei spălătorii auto. Fie că sunt din cauciuc sau din mochetă, la spălătorie ies ca noi. Varianta și mai simplă este să achiziționezi o dată la ceva timp preșuri noi. Spre exemplu, printre covorașele auto de la Ptc-auto.ro sigur vei găsi o sumedenie de modele care să se potrivească în mașina ta. Dacă însă îți place să te îngrijești personal de mașina ta sau dacă ți-ai dori să cureți covorașele mai des decât speli mașina, există câteva metode ușoare prin care le poți curăța chiar tu.

Care este primul pas?

Mai întâi, trebuie să scoți covorașele din mașină. Majoritatea mașinilor au covorașe detașabile, așa că acest lucru nu ar trebui să fie o problemă. Este extrem de important să nu le cureți altfel, deoarece anumite părți ale mașinii nu trebuie să aibă pe ele nicio urmă de cremă sau loțiune. Spre exemplu, este foarte periculos să îți alunece piciorul pe pedala de frână sau pe cea de accelerație.

În mod categoric, cele mai usor de întreținut sunt covorașele din cauciuc. Din 6 miscări, covorașele sunt ca noi.

Le-ai scos din mașină;

le-ai scuturat bine, deoarece de multe ori nici nu au nevoie să pui aspiratorul;

le-ai sters cu detergent sau soluție specială pentru curățarea lor;

le-ai clatit;

le-ai lăsat la uscat puțin;

le-ai pus la loc în mașină.

Atunci când vorbim de covorașe auto din mochetă, procesul este mai migălos.

După ce le-ai scos din mașină, primul pas este să le aspiri. Cu cât este aspiratorul mai puternic, cu atât acestea vor arăta mai bine. Nu uita să aspiri preșurile pe ambele părți.

Odată ce te-ai asigurat că preșurile nu mai au urmă de praf sau fărâmituri, poți folosi o soluție specială pentru curățarea tapițeriei de mașină sau, și mai simplu, orice fel de săpun lichid. Lași puțin să acționeze și apoi freci cu o perie, nu prea tare însă pentru a nu distruge materialul.

Trebuie clătite foarte bine, ideal ar fi cu un furtun cu presiune mare, pentru a te asigura că nu rămân urme de soluție sau de detergent în material.

Spre deosebire de covorașele de cauciuc, preșurile din mochetă trebuie lăsate să se usuce foarte bine înainte de a fi puse la loc în mașină.

Trucuri cu materiale accesibile oricui

Pe lângă metodele clasice, există și câteva trucuri pentru a avea niste covorașe auto impecabile:

Dacă o pată persistă și este foarte greu, spre imposibil de scos, amestecă o măsură de oțet cu o măsură de bicarbonat de sodiu și cu o jumătate de măsură de detergent de vase. Pulverizează soluția obținută pe pată și lasă puțin să acționeze. Folosește o perie sau un prosop și sterge cu mișcări circulare zona.

În cazul în care covorașele de mașină sunt umede, poții presăra pe ele bicarbonat de sodiu cu 10-20 de minute înainte de a aspira. Acesta atrage umiditatea și mirosurile neplăcute. Este ideal pentru posesorii de animale de companie, bicarbonatul de sodiu eliminând cu succes mirosul de animal din tapițerie.

Oțetul este extrem de eficient pentru curățarea preșurilor auto, indiferent dacă sunt din cauciuc sau din mochetă. Nu îți face griji de mirosul puternic, acesta dispare odată ce covorașele s-au uscat.

Dacă ai pete unsuroase pe preșuri, acestea se pot curăța foarte ușor cu diluant. Pui un strop de diluant pe un prosop, stergi zona murdară, pui puțină sare pe locul în care a fost pata și lași să se usuce.

Cu atâtea soluții și metode poate fi chiar amuzant să încerci să îți cureți singur covorașele și mașina. Profită de faptul că vremea este încă frumoasă, adună-ți câțiva prieteni, pune muzică, nu uita să faci poze înainte și după ce ai curățat covorașele și premiază-te cu un drum în mașina ta curată!

Sursă foto:https://www.pexels.com/photo/person-in-a-vehicle-with-legs-stretched-on-the-dashboard-2847037/
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies