(P) De ce linoleumul este o soluție excelentă pentru pardoseli?

(P) De ce linoleumul este o soluție excelentă pentru pardoseli?
Autor: Redactia
Data publicarii: 04 Septembrie 2019
Data actualizare: 04 Septembrie 2019
Linoleum pentru mulți dintre noi este acel material cu rol de pardoseală, care este legat cumva de o perioadă trecută, marcată de austeritate în case, când gresia, parchetul și alte materiale moderne, dar banale acum,  erau vazute ca un lux.  

Lucrurile nu mai stau acum deloc așa, pentru ca modelele de linoleum de astăzi, realizate în baza unor tehnologii performante, oferă o serie întreagă de avantaje certe, greu de ignorat și reprezintă totodata o soluție excelentă nu numai pentru o diversitate de spații mari, instituții, spitale, hoteluri etc, ci își pot face loc cu succes și în locuințele noastre. 

Și dacă încă aveți senzația că linoleumul este un material tern, pe care îl puteți găsi doar în câteva nuanțe asemanatoare, monotone și lipsite de farmec, vă înșelați.  Pentru că, de fapt,  piața de profil abundă în modele, culori și combinații cromatice pentru toate preferințele, astfel încât să vă convingă de faptul că pot fi o soluție inspirată pentru pardoseala bucătăriei, a baii, a unui balcon închis, a holului din casă sau în orice altă cameră aveți de gand să instalați linoleum.  

Dacă modelele de linoleum v-au convins prin designul, cromatica lor atractivă, modernă, vor cântări mult în alegerea voastră avantajele certe pe care le au aceste materiale. Astfel, puteți să vă montați în casă linoleum antibacterian, acest material având reale calități de a combate bacteriile de tot felul, reușind să creeze un mediu mai sănătos în locuință. 

De asemenea, linoleumul este un material antistatic,  antialergen, precum și antifungic. Prin instalarea ca pardoseală a linoleumului vom putea beneficia, dacă alegem modelele potrivite, de izolare fonică, precum și de izolare termică. 

Totodată, optarea pentru acest material special în anumite spații din locuința noastră nu presupune o investiție majoră, iar beneficiile sunt pe termen lung și foarte lung, pentru că linoleumul este extrem de rezistent, poate fi păstrat ca pardoseală chiar zeci de ani, dacă este întreținut corect.

Iar întreținerea linoleumului nu este deloc o operațiune complicată, de curățat simplu, cu soluții de curățat banale, precum și cu ajutorul aspiratorului.  Nu atrage umezeala, grație stratului durabil și special de pe dosul linoleumului. 

De asemenea, compoziția acestui material este una naturală, deci eco friendly, linoleumul fiind regenerabil. Astfel, în general, linoleumul este realizat din diverși pigmenți, rasina din pin, lemn, plută, piatră de var, deci doar elemente care nu pot provoca sub nicio forma alergii sau alte afectiuni, dimpotrivă fiind recomandat chiar pentru camerele celor care suferă de astm.

Sursă foto: https://images.app.goo.gl/CovZF4pZbRUQEgRo8
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies