(P) De ce să-ți echipezi casa cu o centrală termică pe lemne

(P) De ce să-ți echipezi casa cu o centrală termică pe lemne
Data: 28 August 2019
Dacă locuiești la periferia orașului sau într-o zonă rurală, centrala termică pe lemne reprezintă cea mai bună alegere pentru încălzire.

Această soluție extrem de eficientă și la îndemâna tuturor se adaptează perfect oricăror cerințe, indiferent de mărimea, structura sau poziția unei clădiri. 

Cu un randament crescut în producerea energiei termice și a apei calde menajere, această centrală este o variantă economică pentru toate tipurile de locuințe. Dacă nu te-ai decis ce metodă de încălzire să alegi pentru casa ta în această iarnă, află în continuare de ce folosirea unei centrale pe lemne se potrivește perfect nevoilor tale.


Este foarte ușor de folosit
 

Centrala pe lemne poate fi utilizată de către orice persoană, pentru că beneficiază de un sistem de operare simplu. Ea permite reglarea eficientă atât în momentul pornirii cât și în timpul funcționării. Centrala are un cazan de ardere spațios, în care se pot încărca lemne de dimensiuni mari, oferind astfel un grad de confort ridicat, pentru că nu este necesară alimentarea frecventă.

 

Are un consum rezonabil de combustibil

 

Din cele mai vechi timpuri, lemnul a fost materia primă principală pentru încălzire. O centrală termică pe lemne este economică, deoarece consumul nu este foarte ridicat. Lemnul are o capacitate termică extrem de bună, iar centrala exploatează la maximum puterea calorică, fără a genera pierderi prea mari de căldură.

În acest sens, o centrală termică pe lemne oferă un raport căldură - consum foarte bun. De menționat că volumul de combustibil este strâns legat de calitatea lemnului. Mai exact, materia primă trebuie să fie foarte uscată, adică să prezinte un grad de umiditate sub 15%, pentru eficiență sporită.

 

Asigură independență față de sistemul centralizat

 

Deși foarte multe persoane consideră că racordarea la o rețea centralizată de încălzire îți oferă un confort sporit, cu o centrală pe lemne beneficiezi de un control total. Echipamentul este ușor de folosit – prin reglare manuală sau automată și nu depinde de alte rețele.

Nu trebuie să-ți faci griji pentru întreruperea alimentării din cauza defecțiunilor sau a neachitării unei facturi. Practic, ai autonomie completă și libertatea de a folosi sistemul de încălzire după bunul plac.

 

Este o soluție ideală pe termen lung

 

Atunci când vine vorba de un sistem de încălzire, fiecare dintre noi își dorește o investiție practică pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Durata de viață extinsă a unei centrale pe lemne este unul dintre avantajele sale deosebite. Aceasta poate funcționa cel puțin 25 de ani, ceea ce înseamnă considerabil mai mult față de alte variante de încălzire mai puțin fiabile. De altfel, majoritatea furnizorilor asigură o garanție de 5 ani, ceea ce îi oferă utilizatorului încredere și siguranță că va beneficia de tot confortul dorit.

 

Poți alege modul de ardere pentru eficientizarea consumului

 

Poți selecta varianta potrivită pentru locuința ta, luând în calcul dimensiunea spațiului care trebuie încălzit și tipul centralei pe lemne, respectiv cu gazeificare sau cu ardere clasică. În cazul în care optezi pentru o centrală pe lemne cu gazeificare, arderea va fi mai eficientă datorită funcționării inverse, cazanul se curăță foarte ușor, camera de lemne este spațioasă, iar nivelul de noxe va fi redus.

Un astfel de sistem funcționează cu lemne de bună calitate, uscate cu un an înainte de folosire. Centrala pe lemne cu ardere clasică poate utiliza fără probleme orice tip de combustibil, indiferent dacă este sau nu de esență tare ori bine uscat.

 

Oferă un randament mai bun

 

Spre deosebire de alte variante de centrale termice, sistemul de încălzire cu combustibil solid are un randament mai bun, deoarece arderile sunt mai încete. O centrală pe lemne oferă confort sporit, autonomie, nivel optim de căldură și consum eficient.

Iată de ce o centrală pe lemne reprezintă o alternativă ideală pentru încălzirea locuinței, mai ales în zonele în care nu există o rețea de gaze naturale. Acest tip de centrală este o soluție potrivită și pentru cei care își doresc o economie mai mare și eficiență sporită pe parcursul anotimpului rece. 
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO