(P) Declinul Bitcoin și Ethereum le poate oferi investitorilor șansa de a intra pe piața cripto

(P) Declinul Bitcoin și Ethereum le poate oferi investitorilor șansa de a intra pe piața cripto
Citeste mai mult despre: bitcoin, criptomonede, Ethereum,
Data publicarii: 14 Iunie 2022
Data actualizare: 14 Iunie 2022
Declinul recent, deși stresant pentru investitori, oferă, de asemenea, o șansă pentru persoanele interesate de criptomonede oportunitatea de a-și revizui situația financiară și de a accesa această piață volatilă dacă are sens pentru ei. Totuși, aceștia ar trebui să aibă un obiectiv clar pentru a cumpara criptomonede și să nu se grăbească să investească doar pentru că par „relativ” ieftine, susțin experții.

Dacă sunteți un investitor nou, este recomandat să începeți cu un ghid de tranzactionare criptomonede pentru începători. Mai ales în acestă perioadă de scadere. După un început dur al lunii mai, prețul Bitcoin a scăzut la mai puțin de 30.000 USD. Aceasta reprezintă o înjumătățire a valorii față de noiembrie 2021, când Bitcoin a atins o valoare record de aproape 69.000 USD. Ethereum, a doua cea mai mare monedă digitală, a înregistrat, de asemenea, o scădere semnificativă, atingând valorea minimă din ultimile șase luni. Prețul unui Ethereum a scăzut la aproximativ 2.000 de dolari.

Per total, piața cripto a scăzut în valoare cu peste 1 trilion de dolari față de maximul istoric înregistrat de Bitcoin in noiembrie 2021. Asta demonstrează tendința criptomonedelor către fluctuații extreme de preț. 

Wendy O, o vedetă populară pe TikTok, cunoscută online ca CryptoWendyO, spune că acest nivel de volatilitate este pur și simplu normal pentru criptomonede:

Crypto este foarte volatil. Vom avea recesiuni urâte. Și asta e în regulă. Oamenii devin confuzi și se gândesc: Oh, voi avea câștiguri masive tot timpul – dar lucrurile nu funcționează așa. Deoarece avem creșteri masive, vom avea și scăderi masive.”

Totodată, există zvonuri despre o potențială „crypto winter” – când o scădere abruptă a prețului este urmată de o perioadă prelungită de tranzacționare fără volum și fără creșteri. 

Experții recomandă investitorilor să adopte o abordare mai holistica a activului, decât să încerce să speculeze o piață volatilă.

Înainte de a cumpăra, oamenii ar trebui să fie conștienți de cât de mult din portofoliul lor total este investit în criptomonede și să se asigure că alocarea se potrivește cu profilul lor de risc.

Scăderile de preț ar putea reprezenta și o oportunitate de diversificare în alte monede, despre care credeți că vor avea rezultate favorabile în viitor.

Cei mai mulți dintre experții cripto prezenți pe social media vorbesc despre proiecte despre care cred că prezintă potențial pe termen lung. De exemplu, NFT-uri sau alte criptomonede de viitor mai putin cunoscute publicului. Dacă proiectul cripto este cu adevărat viabil pe termen lung, și are o utilitate, atunci aceste scăderi ale pieței ar putea reprezenta o oportunitate de a acumula mai multe criptomonede.

Asta nu înseamnă că investitorii ar trebui să ignore riscul investiției în criptomonede. Dacă doriți să accesați piața criptomonedelor, atunci este recomandat să aveți o strategie bine definită și să intelegeți cum să administrați riscul și capitalul.

O abordare populară este cunoscută sub denumirea „trading”, o formă mai riscantă de investiție. Tranzacționarea implică urmărirea îndeaproape a fluctuațiilor de preț pe termen scurt ale diferitelor criptomonede și apoi încercarea de a cumpăra ieftin și de a vinde scump sau de a vinde scump și de a cumpăra ieftin. Cele mai populare strategii de tranzactionare sunt day trading și swing trading, în general via CFD-uri.

O abordare foarte diferită – numită buy-and-hold – implică menținerea criptomonedelor pe o perioadă extinsă, anticipând că prețul va crește în timp.

Înainte de a investi în cripto, experții subliniază importanța unei stabilități financiare și un plan de investiții clar.  

Amintiți-vă că monedele digitale sunt volatile prin natura lor. De cele mai multe ori, piața se bazează pe schimbările de sentiment ale celor care tranzaționează. Asta înseamnă că piața poate oscila între optimism, așa cum a făcut la începutul lui 2021, și disperare, așa cum a făcut câteva luni mai târziu. 

Așadar, atunci când aveți un activ care este condus de sentiment, emoțiile traderilor propulsează piața. 

Analizați cum ar putea evolua situația fundamentală pentru cripto, având în vedere noile evoluții: Vor deveni guvernele mai dure în privința asta? Vor încuraja adoptarea pe scară largă a criptomonedelor? Noile reglementări vor ajuta mai degrabă decât să împiedice piața criptomonedelor? Ce altceva ar putea conduce piața?

DECLINAREA RESPONSABILITĂȚII: Informațiile prezentate aici nu reprezintă un sfat investițional. Informațiile din acest material au scop informativ și, ca atare, nu au fost pregătite în conformitate cu cerințele legale concepute pentru a promova independența cercetării în domeniul investițiilor.

Utilizatorii/cititorii nu ar trebui să se bazeze exclusiv pe informațiile prezentate aici și ar trebui să facă propriile lor cercetări/analize. Performanța și previziunile anterioare nu sunt indicatori de încredere ai rezultatelor viitoare.

VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!