(P) Efecte benefice psihice și emoționale ale vinului asupra organismului

(P) Efecte benefice psihice și emoționale ale vinului asupra organismului
Citeste mai mult despre: vin, vin beneficii,
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 28 Ianuarie 2021
Data actualizare: 28 Ianuarie 2021
De câte ori ați ajuns acasă, la sfârșitul unei zile aglomerate, și v-ați relaxat cu un pahar de vin? Experiența pe care o oferă vinul este legată de natura sa ca băutură. 

V-ați întrebat vreodată dacă vinul pe care îl consumați are efecte asupra organismului? Ei bine, aflați că da! Chiar și grecii antici știau că vinul are efecte benefice asupra sănătății, a sănătății psihice și chiar emoționale, căci îl foloseau ca:

 • Efect calmant la pacienții agitați, mânioși
 • Sedativ, căci producea o liniștire a stărilor de excitație psihică și calma durerile
 • Efect stimulator de ameliorare a problemelor asupra tractului gastrointestinal și a circulației

V-ați convins? Să trecem la treabă! Efectele fiziologice produse de vin prezintă o mare importanță pentru descrierea aurei sale emoționale. Mai mult de-atât, vinul are o funcție socială unică. De ce?

 • „Dezleagă limbile”
 • Sporește încrederea socială
 • Sporește bunăvoința celor care îl beau impreună

Dar cum? Cu condiția să se bea cu moderație și cu responsabilitate!

Vinul este mai complex decât ați putea crede. Chiar și specialiștii în medicină recomandă consumul conștient, responsabil și moderat al vinului, datorită efectelor sale benefice.

Mai jos, regăsiți efectele benefice psihice și emoționale ale vinului asupra organismului:

 • Îmbunătățește dispoziția. Vinul, consumat ponderat, face ca starea sufletească să devină mai bună.
 • Din punct de vedere emoțional, vinul vă face să vă simțiți mai energici, mai încrezători și mai relaxați. El stimulează relaxarea, sentimentul de siguranță, încrederea de sine, precum și randamentul.
 • Efecte psihice binefăcătoare pe care le are vinul asupra organismului? Ei bine, stimulează mintea! Sporește activitatea minții și o păstrează activă. Dar nu uitați, consumat cu moderație!
 • Pe lângă gustul și mirosul său intens, vinul ajută la reducerea stresului. Pentru a vă liniști emoțiile, combateți stresul printr-un pahar de vin!
 • Vinul combate oboseala. Dacă vă simțiți epuizați și obosiți, un pahar de vin este aliatul câștigător. 
 • Vinul ajută la combaterea apatiei și a slăbiciunii psihice! Este ideal atunci când vă simțiți indiferenți față de propria persoană și față de lumea înconjurătoare.
 • Vinul reduce depresia! Da, ați citit corect. Puteți să spuneți adio stărilor sufletești de tristețe, neliniște, descurajare și deprimare cu...vin!
 • Consumul moderat de vin este asociat cu o performanță cognitivă mai bună. Vinul are un impact benefic asupra funcției cognitive. 
 • Vinul are legături pozitive și cu tulburările neurologice. Datorită efectelor neuroprotectoare ale polifenolilor și a altor compuși ai săi, vinul poate reduce tulburările neurologice.

Înșiruirea efectelor benefice ale vinului asupra organismului ar putea continua, dar v-ați convins deja, fără nicio îndoială! Pregătiți lista, căci Alcool Discount a pregătit superprețuri! Alcool Discount este site-ul unde găsiți cele mai fine vinuri. Alb, roșu, roze, aveți o gamă bogată de unde puteți alege și peste 15 țări de origine a vinurilor! V-a stârnit curiozitatea? 

Alcool Discount a pregătit terenul! Iată câteva vinuri pe care trebuie să le iei în considerare, având în vedere beneficiile psihice și emoționale ale sale:

Savurați cele mai bune și mai aromate vinuri. Aruncați o privire și vă veți convinge singuri:

 • Pe meleagurile țării noastre a luat naștere un vin roșu cu arome bogate de fructe roșii, îmbogățite cu tonuri condimentate și accente de cafea. Manifestați deja curiozitate? Este vorba despre Lacerta Cabernet Shiraz Magnum. Acest vin roșu este maturat timp de un an în barrique, fapt ce aduce băuturii complexitate și eleganță. Vine la pachet cu o sticlă din lemn făcută cu mult gust. Pe Alcool Discount are un preț de neratat!
 • Chile este cunoscută pentru producerea de vinuri de o valoare excepțională. Dacă vreți să încercați un vin originar din Chile, Alcool Discount a găsit soluția. Casa Donoso 1810 are o culoare inconfundabilă de roșu rubiniu, și arome senzaționale de fructe coapte, precum prunele negre și murele, condimente și note subtile de mentă. Da, toate la un loc. Nu veți putea da greș cu un astfel de sortiment! Și fiindcă tot a venit vorba, are un preț redus pe Alcool Discount!
 • Dacă preferați vinul alb, iată unul cu adevărat special: Kav Narince. Provine din Turcia și este un vin alb care se încadrează în categoria de vinuri seci. Kav Narince este considerat, la bază, ca fiind un vin ușor și subtil. Aciditatea este medie, iar la nivelurile olfactive și al gustului se resimt note și tente citrice, de mandarine, portocale și lămâi verzi.
 • Un roze cu origini spaniole? Da, pe Alcool Discount! Otazu Rosado se încadrează în categoria de vin tânăr cu origini spaniole. Cu o concentrație de 13,5 %, acest vin este produs de vinăriile din orașul Etxauri și este făcut din Merlot. În ceea ce privește mirosul lui, acesta duce cu gândul la fructe sălbatice precum zmeura, dar și la note de lapte cu căpșuni și bomboane.

Gusturile vinurilor de pe Alcool Discount sunt o sursă de plăcere! Intră pe alcooldiscount.ro sau mergi într-unul din magazinele fizice din diferite locuri din capitală, din zona Tei, Titan sau Tineretului pentru a beneficia de efectele psihice și emoționale ale vinului asupra organismului!

Mai așteptați și altceva în afară de aromele vinului ce se ridică din pahar? Bucurați-vă de efectele benefice ale vinului cu ajutorul site-ului Alcool Discount!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!