P&G Romania: o poveste despre voluntariat si viitorul construit cu pasiune (P) 

P G Romania: o poveste despre voluntariat si viitorul construit cu pasiune (P)
Data: 09 Iunie 2016
Sunt multe lucruri ce pot fi facute pentru a-i ajuta pe cei aflaţi in nevoie, iar a oferi este unul dintre ele. Echipa Procter & Gamble Romania a ales sa ofere cel mai personal şi mai preţios lucru – o zi din viaţa, petrecuta in folosul semenilor, intr-un proiect de voluntariat complet diferit.

Emotii inca din zori

Intr-o dimineaţa de vineri la inceputul lunii iunie, 40 de colegi din fabrica P&G din Urlaţi si din biroul din Bucuresti şi-au unit forţele, mandri de a contribui la visul a patru familii de a avea un loc pe care sa il numeasca «acasa». Patruzeci de oameni care au inţeles la unison ca pot face ceva concret, iar implicarea lor poate crea un viitor mai bun. Destinaţia: şantierul Habitat for Humanity de langa Ploieşti.

Acolo, opt locuinţe incepute cu tot cu sprijinul Procter & Gamble in 2015, au prins contur prin acţiuni de voluntariat ale angajatilor companiei. Şi la fel vor fi şi definitivate, pentru ca bucuria de a schimba in bine viaţa unor membri ai comunitaţii pare sa se raspandeasca in randul angajaţilor. 

Dupa un instructaj din partea coordonatorilor, echipele şi-au luat in primire responsabilitaţile şi, umar la umar, au lucrat alaturi de viitorii locatari la finisaje. Şi nu oricum, ci in acelaşi mod in care işi desfaşoara activitatea şi in fabrica pe care P&G o deţine la Urlaţi sau in biroul din Bucuresti – cu seriozitate, devotament şi zambetul pe buze. 

Poveştile s-au împletit cu efortul, iar voluntarii au avut ocazia să o cunoască pe Mihaela, pentru care a deţine propria locuinţă părea doar un vis. Viața ei nu a fost niciodată ușoară. După divorț, a rămas pe drumuri cu un copil mic. L-a cunoscut însă pe Marian, alături de care și-a refăcut viața, familia lor îmbogățindu-se cu doi copii. Locuiesc de ani buni pe la rude, în prezent împărțind un apartament cu două camere cu fratele lui Marian. La fel de emoţionantă şi plină de motivaţie este şi situaţia Nicoletei și a lui Dan Mihăilă, care, împreună cu doi copii, Robert și Alexandru (fiul Nicoletei dintr-o căsătorie anterioară) locuiesc într-o garsonieră închiriată de numai 18 metri pătrați. Începând din această vară, însă, şi ei vor deveni locatarii unei case de 65 mp.

La finalul unei zile pline, satisfacţia s-a putut citi pe chipurile tuturor. Deşi intr-un domeniu strain – cel al construcţiilor – voluntarii din cadrul P&G au acceptat provocarea şi şi-au pus toata priceperea in slujba unui scop nobil. Dar, mai presus de toate, au demonstrat ca se poate, iar voluntariatul şi pasiunea pot construi un nou inceput.

Un parteneriat cu o fundaţie solida

Colaborarea dintre Habitat for Humanity şi Procter & Gamble Romania a ajuns la cel de-al treilea an şi continua se dezvolte, alimentata de entuziasmul şi implicarea constanta a voluntarilor P&G. 

Acesta este insa doar unul dintre proiectele pe care compania le deruleaza cu scopul de a imbunataţi nivelul de trai al comunitaţii in care activeaza. 

FULLSCREEN
P&G Romania: o poveste despre voluntariat şi viitorul construit cu pasiune
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO