(P) Infiltrațiile în genunchi. Tratament revoluționar pentru afecțiunile genunchilor

(P) Infiltrațiile în genunchi. Tratament revoluționar pentru afecțiunile genunchilor
Data publicarii: 31 Mai 2022
Data actualizare: 31 Mai 2022
Una dintre cele mai frecvent întâlnite dureri, pe lângă cele la nivelul spatelui, durerea de genunchi poate apărea la orice vârstă. Cauzele sunt diverse iar simptomele pot varia în funcție de afecțiunea sau boala cu care fiecare pacient se confruntă. 

Durerile de genunchi pot surveni pur și simplu, în urma unei presiuni prea mare exercitată la nivelul genunchiul și nu trebuie să ai deja o afecțiune sau o anumit vărstă pentru a te confrunta cu aceste dureri. 

Atunci când durerea de genunchi este resimțită în timpul mișcării sau în repaus iar mobilitatea acestuia este scăzută, atunci este timpul să nu amâni o vizită la medic, pentru că aceste simptome pot ascunde afectiuni care pot degenera în timp. 

Genunchiul este una dintre cele mai complete articulații ale corpului nostru, iar aceasta, cea mai mare articulatie a corpului uman este zilnic, predispusă la presiunea exercitată de greutatea corporală și gravitație, dar și la alte feluri de traumatisme, suprasolicitare, accidentări sau chiar boli degenerative. 

Iată câteva dintre afecțiunile cu care te poți confrunta la nivelul genunchiului, care îți cauzează aceste dureri.

Ruptură de menisc sau diferite traumatisme sportive

Frecvent întâlnite în rândul sportivilor dar nu numai, aceste traumatisme cauzează o presiune imensă la nivelul cartilajului genunchiului. 

Indiferent că practici un sport de performanță sau te angrenezi în activități sportive doar în când în când, este foarte bine să fii blând cu genunchii tăi și să iei lucurile progresiv. 

În caz contrar te vei confrunta cu dureri foarte mari dar și cu inflexibilitate la nivelul genunchiului. 

Traumatisme la nivelul ligamentelor 

Și aceste traumatisme sunt des întâlnite tot în rândul sportivilor, din cauza faptului că presiunea care se pune asupra cartilajului genunchiul prin sporturi precum fotbal, basket etc, pot duce la ruptura de ligamente care au ca si simptome comune,  durere și inflexibilitate. 

Luxația de rotulă

Luxația de rotulă, apare în momentul în care aceasta este, practic , smulsă din șanțul femural din cauza unui traumatism, a unei contracții musculare puternice, a unei căzături sau a unei lovituri puternice la genunchiu. 

Artroza și gonartroza genunchiului

Una dintre cele 2 boli ale genunchiului cu care se confruntă pacienții după o anumită vârstă, sunt boli degenerative are nu trebuie ignorare, deoarece se poate ajunge la imobilitate completă. 

Gonartroza poate duce, inclusiv la deteriorarea totală și permanentă a articulației genunchiului, dacă nu este efectuat un tratament specific, acestei boli. 

Infiltrațiile în genunchi. Tratament prin autovindecare pentru durerile și afecțiunile genunchiului

O procedură revoluționară, la care apelează cei mai mari sportivi ai României dar și a lumii, poate fi făcută acum și în țara noastră la ClinicaOxxygene.ro.  Cu ajutorul acestei proceduri care se folosete de putere propriului corp a pacientului, se accelerează procesul de vindecare a diferitelor traumatisme apărute la nivelul genunchiului dar se și ameliorează durerile și inflamațiile articulației. 

Procedura efectuată în cadrul Clinicii Oxxygene din București, este una sigură și rapidă și nu are efecte negative asupra organismului, având în vedere că se folosește de plasma din sângele pacientului. 

Procedura se efectuează în 2 pași simpli. Mai precis, în primă fază se recoltează o cantitate de 10-20 l e sânge de la pacient, într-o eprubetă specială, care este ulterior centrifugată, într-o centrifugă specială. 

În pasul 2, se introduce substanța obținută unde s-a separat plasma de trombocite, printr-o manevră nedureroasă, de căre medicul specialist, în articulație. 

În cadrul Clinicii Oxxygene se ține cont, cu strictețe,  de toate normele de asepsie și antisepsie. 

Infiltrațiile în genunchi sunt recomandate în:

Cazul traumatismelor sportive sau diferitelor accidente;

Cazul afecțiunilor articulare cronice, gonartroze și artroze maleolare;

Recuperarea mai rapidă post-operatorie în cazul anumitor intervenții chirurgicale.

Clinica Oxxygene are o experiență acumulată de peste 10 ani de activitate și dispune de aparatură de ultimă generație, oferind astfel servicii medicale superioare, fiind întotdeauna dedicați sănătății. 

Medicii cu experiență din cadrul Clinicii Oxxygene sunt pregătiți  nu doar în tratare ci și în prevenție și personalizare a tratamentelor și pot fi găsiți la adresa: Strada Enăchiță Văcărescu Nr. 18, sector 4, București sau pe strada Petre Ispirescu, Nr. 6, Otopeni, Ilfov.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!