(P) Montează-ți în siguranță un șemineu, sub atenta supraveghere a profesioniștilor de la ALEGO

(P) Montează-ți în siguranță un șemineu, sub atenta supraveghere a profesioniștilor de la ALEGO
Data: 21 Noiembrie 2019
Perspectiva imaginii idilice în care tu ești înconjurat de familie, bucurându-vă împreună de căldura și jocul flăcărilor dintr-un semineu sau o soba semineu este mai aproape decât te așteptai. 

Dacă deții o casă la țară sau o cochetă locuință de vacanță, undeva, în creierul munților și vrei să te retragi din calea nopților înghețate de iarnă într-un sanctuar primitor, rândurile de mai jos îți sunt adresate ție - iubitorule de natură și povești la gura sobei!

Dacă ești tentat să te apuci să-ți construiești singur șemineul, te avertizăm că un astfel de proiect de complexitate ridicată nu poate fi realizat în condiții ideale de funcționalitate și siguranță, decât cu ajutorul unui personal special instruit să facă față tuturor provocărilor ce pot apărea pe parcurs, așa cum sunt și profesioniștii de la ALEGO.

Experiența noastră ne-a arătat că nu de puține ori, au existat situații ingrate, în care, după doar câteva luni de la achiziționarea materialelor și montării personale a șemineului sau a sobei, clienții au fost nevoiți să solicite până la urmă, asistență profesionistă, situație în care, la fel de des, a presupus stricarea și refacerea lucrărilor de la zero. 

Construirea șemineului necesită pregătire în primul rând, specializare și experimentare, de preferință alături de un tehnician cu ani buni de practică în spate, pentru a se evita ca proiectul tău să se transforme într-un costisitor fiasco. 

Astfel, în rândurile de mai jos o să încercăm să vă explicăm pe scurt, câteva lucruri esențiale de care va ține cont fără abatere, orice specialist care își respectă meseria și pune preț pe siguranța proiectului și căminului tău:

 1. Materialele folosite trebuie să fie de calitate iar prețul acestora nu trebuie să fie singurul argument la care să ne uităm. Plecând de la focar, care asigură puterea calorică și randamentul șemineului și până la plăcile izolatoare care mențin căldura în interiorul șemineului sau a sobei după caz, toate materialele trebuie să fie garantate că ne ajută să obținem eficiență, la cel mai bun raport calitate/preț. 

 2. Abordează o atitudine echilibrată și evită să investești mult într-un focar foarte scump dacă nu ai de gând să investești pe măsură și în restul materialelor necesare la construirea șemineului. Am întâlnit cazuri în care s-a cumparat focar de peste 5000 de lei, în timp ce hota șemineului s-a construit din plăci din rigips care nu rezistă la temperaturi mai mari de 70 de grade, având în vedere că temperatura din hota șemineului trecea constant de pragul de 150 grade.

 3. La fel de multă atenție trebuie să acordăm și coșului de fum. Un șemineu, cât o fi el de scump și performant, dacă nu va dispune și de un coș de fum profesional, corect dimensionat, va eșua în evacuarea eficientă a fumului la exterior, generând de la sine probleme grave de nefucționalitate la nivel de ansamblu șemineu.

Așadar, dacă te-am convins cât de important este să apelezi la profesioniști autorizați care să te ajute în amenajarea locuinței tale cu un șemineu sau cu o sobă calitativă sș în deplină siguranță de funcționare, oriunde ai locui în România și cauți de exemplu o soluție de semineu prahova, gama și serviciile oferite de profesioniști de la ALEGO devin alegerea potrivită. 

Noi te vom ajuta cu sfaturi și informații utile astfel încât, tu să faci cea mai bună alegere pentru tine, familia și locuința ta.
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO