(P) Pentru ce poți folosi un credit agricol? Ghidul începătorului

(P) Pentru ce poți folosi un credit agricol? Ghidul începătorului
Data: 14 Octombrie 2019
Te afli în căutarea unor programe de finanțare avantajoase pentru a da startul investițiilor care te vor ajuta să construiești o afacere în domeniul agricol?

Cu siguranță nu este deloc ușor atunci când ești la început de drum și nu știi către ce activitate din acest sector să-ți îndrepți atenția. Împrumuturile pot fi utilizate de la achiziția de terenuri sau echipamente până la înființare de culturi ori ferme de animale. Indiferent de specificul afacerii, creditele agricole sunt ideale pentru investiții, capital de lucru sau o destinație mixtă. 

Ca viitor beneficiar, trebuie să știi că poți accesa un credit agricol cu răspuns în 2 zile, așa că citește mai departe câteva detalii despre cum poți utiliza sumele de bani în posesia cărora vei intra într-un timp atât de scurt.

Achiziția terenurilor agricole

Un credit agricol rapid poate fi utilizat pentru a cumpăra teren arabil care să contribuie la consolidarea suprafețelor cultivate. Dacă ai deja terenuri arendate, în proprietate sau altele adiacente aflate în exploatare, dar consideri că prin cumpărarea unor arii extinse vei putea să te dezvolți mai bine, accesează un credit destinat sectorului agricol. O astfel de investiție va crește valoarea business-ului tău și te va ajuta să progresezi.

Înființarea culturilor

O cultură de lavandă sau poate una cu șofran? Înființarea unei livezi, a unei plantații de goji și aronia ori chiar aluni? Da, creditul agricol reprezintă o soluție eficientă pentru oricare dintre aceste idei și nu numai. Acest tip de împrumut poate fi utilizat pentru a pune pe picioare o afacere specifică agriculturii ecologice, cu fructe sau legume bio. Pot fi accesate sume cuprinse între 2.000 și 700.000 de lei care să ajute orice antreprenor să cultive plantele pe care și le dorește și cu care consideră că poate da lovitura pe piață.

Cumpărarea utilajelor agricole

Împrumuturile agricole pot fi solicitate și pentru achiziția utilajelor agricole noi sau second-hand. Orice fermier are nevoie de procese de lucru mecanizate cu ajutorul cărora să utilizeze eficient resursele umane de care dispune. Mai mult, prin intermediul unor utilaje moderne poate fi obținut un randament sporit, ceea ce conduce la creșterea nivelului de productivitate a afacerii. Lucrul mecanizat te va ajuta să limitezi pierderile care apar în perioada de recoltare și să eficientizezi timpul de lucru, prin automatizarea cât mai multor sarcini zilnice.

Construcția de sere sau solare

Ești pasionat de cultivarea plantelor sau a legumelor și îți dorești o suprafață extinsă cu cât mai multe sere sau solare? Creditul agricol se potrivește mănușă unor astfel de investiții. Împrumuturile nebancare sunt o variantă ideală pentru toți cei care vor să își extindă gama de activități desfășurată în această ramură a agriculturii. Creditul agricol poate fi folosit și pentru modernizarea vechilor construcții, așa că nu te simți limitat în accesarea unui împrumut.

Dezvoltarea unei ferme de animale

Resursele financiare puse la dispoziție de o instituție prin intermediul creditelor agricole pot fi utilizate și în scopul achiziției animalelor sau construcției de grajduri pentru acestea. Mai exact, vorbim de înființarea unei ferme, iar dacă nu știi exact către ce anume să te îndrepți, poți primi consultanță specializată la solicitarea împrumutului ca să determini mai ușor de ce mecanisme financiare ai nevoie. Poate fi vorba de o cumpărarea unor cai pe care să îi folosești la un centru de echitație, construcția grajdurilor pentru aceștia și a unor magazii pentru depozitare. În situația în care ai deja o fermă de animale, poate ți-ar fi de folos un credit agricol ca să achiziționezi furajele necesare pentru acestea ori să ridici câteva hale ca să beneficiezi de mai mult spațiu. Indiferent de nevoile tale, împrumutul agricol este extrem de folositor pentru această activitate.

Fondurile primite în urma accesării unui credit agricol pot avea întrebuințări multiple. Pe lângă destinațiile deja menționate, ai posibilitatea de a investi și în capitalul de lucru. 

Astfel, împrumutul este ideal pentru plăți la furnizori, salarii sau taxe la stat, refinanțarea altor credite de investiții, achiziția de semințe, erbicide, fungicide sau îngrășăminte. 

Practic, pe cât de vast este sectorul agricol, pe atât de diversificată este și gama de utilizare a unui împrumut dedicat dezvoltării afacerilor în acest domeniu.
Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO