(P) Telefon nou sau unul second-hand pentru copii? Iată care este principala dilemă a părinților!

(P) Telefon nou sau unul second-hand pentru copii? Iată care este principala dilemă a părinților!
Autor: Maria Rusu
Data publicarii: 21 August 2020
Data actualizare: 21 August 2020
Nevoia părinților de a ține legătura cu copiii lor este din ce în ce mai mare, iar pentru acest lucru, celor mici le trebuie telefoane mobile. În funcție de vârsta juniorilor, poți merge pe diverse variante, dar cele mai populare în momentul de față sunt device-urile noi sau cele second-hand. Însă, cum îl alegi pe cel potrivit?

Află care sunt criteriile în funcție de care poți decide ce telefon să îi cumperi copilului tău!

Unul dintre criteriile după care te poți orienta pentru a face alegerea potrivită este prețul. Mai exact, nu este absolut necesar să-i cumperi celui mic cel mai scump telefon. În schimb, poți ține cont de tipul de comunicare și de aplicațiile pe care dorești să le instalezi pe smartphone. Astfel, unul cu un preț mediu, indiferent că este nou sau la mâna a doua, ar trebui să răspundă atât cerințelor tale, cât și celor ale copilului tău.

Telefon nou

Telefonul nou pare de departe cea mai bună soluție pentru un copil, iar dacă iei în considerare principiul de mai sus, poți opta pentru această variantă. Trebuie să știi, însă, că statul pe telefon sau pe tabletă poate avea efecte destul de nocive asupra celui mic, așadar trebuie să fii atent la ce instalezi pe aceste device-uri.

Iată de ce merită totuși să îi cumperi un telefon nou puștiului tău:

  • va avea o durată de viață mai mare, însă va trebui să găsești tot felul de soluții pentru a-l proteja;
  • va fi mai performant și va putea fi folosit și pentru alte task-uri, precum cele școlare;
  • este mai potrivit pentru adolescenți, pentru a evita accidentele și eventuala deterioare.

Dacă nu ești convins că aceasta este soluția potrivită pentru micuțul tău și mergi pe varianta unui telefon la mâna a doua, asigură-te că acesta din urmă funcționează cum trebuie. Pentru că, în România, poți găsi telefoane mobile Samsung la prețuri destul de accesibile, fie că este vorba despre unele noi, fie despre cele second-hand, poți opta pentru oricare dintre aceste gadget-uri. Important este să poți comunica cu cel mic!

Cum aproape toți părinții au telefoane mai vechi prin casă, acestea pot fi o soluție mai bună pentru cei mici, așa că ia în considerare și această variantă și repară-ți Samsungul la Mobilefix! Astfel, vei avea certitudinea că, pentru o perioadă bună de timp, nu va trebui să mai dai banii pe unul nou.

Telefon la mâna a doua

Atunci când optezi pentru un telefon second-hand, trebuie să fii atent la mai multe aspecte, printre care:

  • ecranul care nu trebuie să fie spart sau crăpat;
  • bateria care trebuie să fie încă în condiții bune;
  • aspectul general al device-ului – îți poți da seama de cât de uzat este după starea display-ului.

Indiferent de tipul de telefon pe care vrei să îl cumperi pentru copilul tău, asigură-te că prețul plătit pentru acesta este unul corect și că device-ul funcționează cum trebuie sau, măcar, că reparațiile necesare nu sunt foarte serioase.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!