(P) TOP 4 sfaturi pentru transformarea unui balcon sub 7 m² în terasă

(P) TOP 4 sfaturi pentru transformarea unui balcon sub 7 m sup2; în terasă
Citeste mai mult despre: utile,
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 20 Ianuarie 2021
Data actualizare: 20 Ianuarie 2021
Ca mulți alții, cu siguranță crezi că acasă este unicul loc din lume în care te poți relaxa cu adevărat. Iar dacă ai apucat să mergi în vreo vacanță anul trecut și te-au impresionat peisajele și terasa hotelului în care ai fost cazat, există mai multe idei de care te poți folosi pentru a-ți transforma balconul, fie el și unul mic de mai puțin de 7m², în așa fel încât să ai parte de o priveliște frumoasă.

Chiar dacă ceea ce vei avea în fața ochilor în afara terasei tale ar putea să nu îți placă foarte mult, mai jos găsești 3 idei pe care le poți pune în practică pentru transformarea balconului și care îți ofere o adevărată oază de relaxare.

4 idei cu ajutorul cărora poți transforma radical un balcon mic

1. Flori, multe flori

Dacă ai crezut că într-un balcon mic nu poate fi loc pentru flori sau ai unele pe care nu știi cum să le aranjezi în așa fel încât să te ajute să te relaxezi, este timpul pentru o schimbare. Fie că începi cu schimbarea ghivecelor celor existente sau găsirea unor plante care să se potrivească mai bine mărimii nu foarte generoase a viitoarei tale terase, acesta este un pas pe care trebuie să îl faci.

Pentru a nu ocupa foarte mult din spațiul și așa insuficient cu multe ghivece, poți să vezi terarii cu plante realizate handmade de dimensiuni mici care să ofere un aspect rustic și elaborat în același timp.

2. O măsuță

O terasă nu poate fi numită așa dacă nu are o măsuță. Aceasta nu trebuie să fie mare în așa fel încât să poți lua prânzul sau cina, însă poate fi suficient pentru a bea o cafea în weekend, sau un ceai în serile reci de primăvară și de toamnă.

3. O canapea

Chiar dacă scaunele sunt mai practice, pentru o terasă în adevăratul sens al cuvântului ai putea să mergi pe ideea unei canapele de dimensiuni mici. Nu trebuie să îți faci griji pentru mărimea acestora, deoarece poți găsi și unele ergonomice care să aibă loc într-un balcon de cel mult 7 m².

4. Decorarea ferestrelor

Având în vedere că acum este mai ușor să închizi un balcon, chiar și atunci când locuiești la parterul unui bloc, plecând de la legea recent promulgată în acest sens, dacă nu ai făcut încă acest pas, acum este timpul.

În ceea ce privește ferestrele viitoarei tale terase, le poți decora cu lumini discrete sub forma unor benzi LED, în așa fel încât să le poți aprinde seara.

Transformarea unui balcon mic în terasă nu trebuie să presupună multă muncă, ci, pur și simplu, câteva piese de mobilier bine alese și plante care creeze impresia unui spațiu în centrul naturii. Așadar, sfaturile de mai sus te pot ajuta în amenajarea propriei tale oaze de liniște și relaxare, dar și a unui cadru intim unde te poți simți bine alături de familie și de câțiva invitați.

Sursa foto: Pixabay.com
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!