(P) Tot ce trebuie să știi când botezi un băiețel

(P) Tot ce trebuie să știi când botezi un băiețel
Citeste mai mult despre: botez, botez baieti, trusou botez,
Data publicarii: 23 Februarie 2023
Data actualizare: 23 Februarie 2023
Botezul este un moment important, în special pentru părinți. Acești sunt și cei care investesc cel mai mult în organizarea botezului pentru copil, de la bani și până la situația energie. Prin urmare, dacă te pregătești să-ți botezi copilul este important să știi că există câteva lucruri esențiale de care să ții cont la botez. Pentru ca evenimentul să fie unul de neuitat este important să le ai în vedere din timp.

În primul rând, este important să găsești o biserică și un preot care să oficieze ceremonia la data dorită de tine. În general, aceasta poate fi făcută la biserica de care aparții, dar, în marile orașe, poate fi făcută și în cadrul altei biserici, a mitropoliei sau chiar a unor mănăstiri.

Următorul pas esențial este să alegi pe cine desemnezi părinte spiritual al copilului. În cazul cuplurilor căsătorite, părintele spiritual este cel care le este naș de cununie. Pentru cuplurile necăsătorite însă, este important să se aleagă o persoană apropiată, în care sp aibă încredere și care să aibă o influență pozitivă asupra copilului.

Nașii, un rol important. Ce trebuie să cumpere pentru botez

Nașii joacă un rol important când vine vorba despre botezul micuțului tău. Aceștia trebuie să se implice în organizarea botezului, în sarcina lor căzând achiziționarea unora dintre cele mai importante elemente pentru botez.

Aceștia sunt cei care trebuie să achiziționeze un trusou botez băiat, dar și să se asigure ca nu lipsesc alte elemente necesare atât la biserică, cât și pentru petrecere. Trusoul pentru botez trebuie să conțină mir, fașă, pânză albă, prosop, cutie pentru păr și săpun. În funcție de preferințe, pe lângă obiectele obligatorii, trusoul mai poate conține și alte accesorii.

Un alt element important este achiziționarea unei lumanari botez baiat. Spre deosebire de nuntă, unde trebuie două lumânări, la botez este necesară o singură lumânare. Aceasta poate fi simplă sau accesorizată cu flori, jucării sau alte accesorii care să se potrivească perfect cu tematica botezului.

După oficierea slujbei de botez, când bebelușul este scos din apă, acesta este șters de nașă cu prosopul din trusou, apoi este miruit de către preot. La urmă, bebelușul trebuie îmbrăcat cu un costum botez băiat, care este achiziționat tot de nași. Și de această dată, costumul trebuie să se potrivească cu tematica botezului, dacă există una. Dacă nu, este de preferat să fie ales cu acordul mamei pentru a te asigura că materialul este potrivit pentru bebeluș, dar și pentru a fi pe gustul părinților.

În concluzie, botezul este un moment important pentru orice familie și este important să fii pregatit atunci când vine vorba de planificarea acestui eveniment. Asigură-te că ai ales un preot de încredere, un naș, cunoscut și ca părinte spiritual și apoi planifică restul detaliilor, în timp.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!