Pagina de Facebook a Oliviei Steer a fost dezactivată. Reacția, la o zi după confruntarea pe tema vaccinării

Pagina de Facebook a Oliviei Steer a fost dezactivată. Reacția, la o zi după confruntarea pe tema vaccinării
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 22 Martie 2019
Data actualizare: 22 Martie 2019
Conținutul distribuit de Olivia Steer pe pagina oficială de Facebook nu a mai putut fi accesat vineri dimineață. Nu se știe deocamdată dacă pagina sa a fost închisă în urma reacțiilor utilizatorilor sau la cererea acesteia.

Olivia Steer și medicul Mihai Craiu au adus propriile argumente pe tema vaccinării copiilor în ediția de joi a emisiunii Vorbește lumea. Argumentele lor au generat reacții diverse din partea românilor, care au comentat intens în mediul online. Cei mai mulți dintre internauți nu au fost de acord cu poziția Oliviei Steer, care a militat întotdeauna împotriva vaccinării.

Vineri dimineață, Olivia Steer nu și-a mai putut accesa nici contul personal, nici pagina oficială de Facebook, însă nu știm dacă dezactivarea a fost cerută de ea sau a fost o decizie a rețelei Facebook.

Reprezentanții gigantului Facebook au anunțat încă de la începutul lunii martie că vor lua măsuri de limitare a accesului informațiilor eronate, nesusținute medical, despre vaccinuri, informații care au efecte grave asupra sănătății publice. Administratorii rețelei au declarat război și știrilor și campaniilor plătite, prin Facebook și Instagram, care ar contribui la dezinformarea utilizatorilor. Detalii AICI.

Inițiatoare a unei campanii anti-vaccinare, Olivia Steer a argumentat că aluminiul din vaccinuri este factor declanșator pentru autism, motiv întemeiat pentru părinți să nu-și vaccineze copiii.

„Eu aș vrea să mă plasez astăzi pe poziția de mamă care are niște nedumeriri. Pentru că cei care au rezerve vizavi de vaccinare se confruntă cu problema că întrebările pe care și  le pun nu au un răspuns satisfăcător. Ăsta este motivul pentru care ei au rezerve. Nu au rezerve pentru că s-au uitat pe Google. Nu au rezerve pentru că au vorbit cu o prietenă... Au rezerve pentru că au văzut că prietena lor s-a ales cu copil cu autism după un vaccin. Au nedumeriri când văd prospectul și în prospect scrie autism sau moarte...”, a spus Olivia Steer.

În replică, medicul Mihai Craiu a explicat că aluminiul nu poate fi considerat cauză de declanșare a autismului.

„Este de spus că acei copii care se nasc și care sunt alăptați la sân primesc în primele șase luni de viață mai mult aluminiu din laptele matern decât ar primi în primele șase luni din vaccinurile pe care trebuie să le facă la diverse scheme vaccinale... Cred că s-ar ști dacă ar exista o relație cauzală între aluminiu care, apropo, vorbim de patru micrograme, în toate vaccinurile pe care le-ar putea primi un copil într-o țară dezvoltată a Uniunii Europene.”

Vezi mai jos toată dezbaterea!

Româinia este printre statele europene cu cea mai mică rată a vaccinării, conform unui studiu realizat recent. Vezi ce părere au românii despre vaccinarea obligatorie a copiilor, așa cum reiese din acest sodaj de opinie!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies