Colaps fără precedent: zeci de mii de români riscă să își piardă banii. Te numeri printre ei?  

Colaps fără precedent: zeci de mii de români riscă să își piardă banii. Te numeri printre ei?
Citeste mai mult despre: crypto, bitcoin, piata crypto,
Autor: Redactia
Data publicarii: 29 Iunie 2018
Data actualizare: 29 Iunie 2018
Cotația Bitcoin a scăzut săptămâna aceasta până la 6.000 de dolari, potrivit Bloomberg.

Bitcoin a înregistrat, practic, o scădere de 2% într-o singură zi, ceea ce se traduce și printr-o scădere de peste 50% în acest an. De cealaltă parte, Ethereum a scăzut cu 3%, iar Ripple cu aproape 4%. 

De asemenea, site-ul finder.com a urmărit 1.586 de monede digitale în cadrul unui studiu săptămânal și concluzia a fost aceeași precum cea expusă de Bloomberg: aproape 80% dintre acestea au scăzut în ultimele 7 zile, ceea ce înseamnă că au scăzut, în medie, cu 19%. 

Bitcoin a coborât, concret, până la cel mai scăzut nivel după cel din februarie (când a înregistrat, din nou, o scădere dramatică), ajungând la valoarea de aproximativ 6.000 de dolari. Cu alte cuvinte, e vorba de o scădere de 6% și de o pierdere de peste 50% în acest an.

Nu e prima dată când sunt înregistrate scăderi atât de dramatice, criptomonedele au avut și un început de an foarte agitat, cu prăbuşiri masive ale valorilor. 

Pe lângă pierderile pe care le aduce cu sine pentru investitori (inclusiv pentru cei din România, care sunt estimați la câteva zeci de mii), scăderea mai e importantă și pentru că aduce, din nou, în discuție problema viabilității pieței crypto pe termen mediu și lung. Suntem - cu adevărat - pregătiți să avem un sistem descentralizat? Și vor accepta piețele financiare să renunțe la intermediari precum băncile și să accepte crypto? În acest moment nu e clar, însă e, cu siguranță, un meci financiar care cel mai probabil va oferi câteva surprize, pe termen lung.

În ceea ce privește nivelul record, acesta a fost de aproape 20.000 de dolari și a fost înregistrat în decembrie, 2017. Maximul creșterii a fost atunci de peste 1.400%. 


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies