Papa Francisc, despre românii plecați la muncă peste hotare: „Ruperea nu e un lucru bun”

Papa Francisc, despre românii plecați la muncă peste hotare: Ruperea nu e un lucru bun
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 03 Iunie 2019
Data actualizare: 03 Iunie 2019
Suveranul Pontif a plecat duminică din România cu experiențe memorabile. Papa Francisc s-a declarat vrăjit de țara noastră și de locuitorii ei.

Vizita Suveranului Pontif în România s-a încheiat duminică, iar cei care au participat la evenimentele publice organizate la București, Iași și Șumuleu-Ciuc s-au declarat binecuvântați că au fost martorii unui eveniment istoric. În avionul care îl transporta la Roma, Papa Francisc a dezvăluit jurnaliștilor care l-au însoțit ce l-a impresionat în România.

Unul dintre lucrurile pe care nu le-a putut ignora este exodul românilor în Italia și în celelalte state europene. Peste un milion de români muncesc acum în Peninsulă, iar Papa Francisc consideră că ei au făcut un sacrificiu imens când și-au lăsat în urmă viața de aici.

Mă face să mă gândesc la dragostea de familie pentru că ruperea în două, în trei, nu e un lucru bun. Există mereu nostalgia de a se regăsi. Când sunt despărţiţi, nimic nu lipseşte mai mult dintr-o familie decât iubirea. Dar de ce pleacă? Nu pentru a se plimba, ci de nevoie”, a spus Papa Francisc, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și: Destinul Papei Francisc. La 12 ani și-a cerut în căsătorie prietena din copilărie, iar apoi și-a pierdut o mare parte din plămân

Papa Francisc: „Am traversat toată Transilvania. E o frumuseţe”

Suveranul Pontif trebuia să fie transportat cu elicopeterul spre Șumuleu-Ciuc, însă vremea nefavorabilă a ținut aparatul de zbor la sol. Papa Fracisc s-a declarat încântat că ploaia l-a determinat să de deplaseze cu mașina prin Transilvania, unde a văzut multe locuri minunate.

„Am luat contact cu realitatea. Din cauza vremii, ieri a trebuit să merg cu maşina. Aşa am văzut un peisaj splendid, cum n-am mai văzut niciodată în viaţa mea. Am traversat toată Transilvania. E o frumuseţe, n-am mai văzut niciodată ceva atât de minunat”, a spus Papa Francisc în avionul care îl trasporta la Roma.

Papa Francisc, mesaj pe Twitter în limba română

Faptul că Papa Francisc a fost impresionat de căldura cu care a fost primit în România o demonstrează și mesajul postat de acesta pe Twitter, duminică seară. Suveranul Pontif le-a transmis credincioșilor un mesaj în limba română.

Fecioara Maria să-şi întindă ocrotirea ei de mamă peste toţi cetăţenii României care, în decursul istoriei, şi-au pus întotdeauna încrederea în mijlocirea ei. Fecioarei Maria vă încredinţez pe voi toţi şi mă rog pentru ca ea să vă călăuzească pe calea credinţei”, a scris Papa Francisc.

  • Papa Francisc și Andreea Esca. FOTO: stirileprotv.ro



alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies