Papusa Barbie a ramas orfana!

Papusa Barbie a ramas orfana!
Citeste mai mult despre: companie, Barbie, Mattel, papusa,
Data: 26 Iulie 2011
Creatorul papusii Barbie si al masinutelor Hot Weels, Elliot Handler, a murit in casa lui din Los Angeles, la varsta de 95 de ani, dupa ce si-a dedicat intreaga viata companiei Mattel, dupa cum a informat cotidianul “Los Angeles Times”.

Elliot Handler, impreuna cu sotia lui, Ruth, si cu Harold Mattson, asociatul sau, au fondat in 1945 compania Mattel pentru fabricarea de cadouri si jucarii, printre care si celebra Barbie si, mai tarziu, perechea ei, Ken. Ambele papusi au fost botezate cu numele copiilor lui Handler.

Citește și

Ruth Mosko, devenita Handler, a fost secretara la studiourile Paramount si s-a convertit in femeie de afaceri la Mattel - practic, ea a fost sufletul si forta comertului cu jucarii. Ruth a fost unul dintre primii comercianti care au profitat de puterea televiziunii pentru vanzarea produselor destinate copiilor.

Primul succes de vanzari la Mattel a fost o ukulele din plastic (instrument muzical la care canta si Marilyn Monroe in celebrul film “Unora le place jazzul”), dupa care au urmat arme de jucarie promovate in emisiunile de pe micul ecran, cum ar fi "Mickey Mouse Club”.

In 1959 Handlerii au creat-o pe Barbie, iar in 1969 - Hot Wheels, doua produse emblematice ale companiei, care continua sa aduca beneficii de milioane de dolari.

Perechea Elliot si Ruth Handler a parasit compania Mattel in anii ‘70, in urma unor serii de acuzatii de malpraxis financiar. Ruth Handler a murit in 2002 si este considerate mama celebrei papusi.
 




VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies