Părinții lui Florian Munteanu, despre cum a ajuns fiul lor să joace cu Stallone: Munca lui a fost titanică

Părinții lui Florian Munteanu, despre cum a ajuns fiul lor să joace cu Stallone: Munca lui a fost titanică
Autor: Dan L. Brumar
Data: 21 Noiembrie 2018
Florian Munteanu și-a făcut debutul în cinematografie la înalt nivel, după aparția în Creed II alături de Sylvester Stallone și Dolph Lundgren. Părinții pugilistului român au venit în țară ca să vadă avanpremiera filmului.

În 1985, Florica și Dorin Munteanu fugeau în Germania din cauza regimului Ceaușescu. Voiau să rupă orice legătură cu statul autoritar și opresiv și să înceapă o  o nouă viață. La mai bine de 30 de ani de atunci spun că a fost cea mai înțeleaptă decizie, care le-a permis să crească un copil care nu a întâmpinat obstacolele pe care le-ar fi avut aici în căutarea fericirii și afirmării. Cei doi soți, medici de profesie, au fost aseară la cinematograf în București pentru a vedea în avanpremieră Creed II, filmul în care Florian joacă alături de staruri precum Sylvester Stallone, Dolph Lundgren și Michael B. Jordan.

Citește și

Tatăl lui, un apreciat medic dermatolog și estetician, atât în Germania cât și în România, a explicat pentru PROTV.RO succesul de care se bucură acum Florian „Big Nasty” Munteanu.

„De mic copil și-a dorit să ne imite pe noi și eu totdeauna i-am spus: dacă vrei să reușești ceva în viață trebuie să muncești și, finalmente, progresul tău va fi acela când îți depășești părinții. Și a reușit. Are multă perseverență, este foarte muncitor și crede în țelul pe care și-l propune și luptă pentru el în mod extraordinar”, ne-a spus dr. Dorin Munteanu.

Florian s-a născut în Germania, în 1990. În primii ani de viață l-a luat drept model pe tatăl lui, care în facultate făcea atletism de performanță, apoi a trecut la rugby. A reușit cu ajutorul părinților săi, care i-au finanțat toate sporturile pe care a vrut să le practice. „La trei ani înota ca un pește”, spune mama lui, care l-a sprijinit și când a spus că vrea să se apuce de sporturi de contact. „Nu a avut o direcție la început, ci a învățat câte ceva din toate”, spune dr. Florica Munteanu. Însă, la scurt timp a trecut la box, iar la 12 ani a avut prima lui luptă, unde a fost dus chiar de tatăl lui.

Atunci a știut că asta va face toată viața. „Văzându-mă pe mine și mergând la sala de forță, el a vrut să se exprime exact ca mine, ca noi, și de aici a pornit totul în legătură cu sportul. Munca pe care a depus-o a fost titanică și, bineînțeles, aici se văd roadele”, spune dr. Munteanu.

Florica și Dorin Munteanu locuiesc atât la Munchen, cât și la București, și pendulează constant între cele două orașe datorită afacerii lor. Cei doi dețin în capitala României un cabinet de servicii de biorezonanță și dermato-cosmetică.

Întâlnirea cu starurile

Până în urmă cu un an, Florian Munteanu era un boxer amator cu ceva meciuri la activ în Germania, care nu făcuse încă pasul la profesionism. În 2016 a fost descoperit de Eduard Irimia, promotorul galelor K1 Superkombat, care avea să-l ia sub aripa lui. 

„Am văzut din prima potențialul lui, arăta bine, vorbea bine, știa limba engleză la perfecție. Și de aceea l-am pus undeva deoparte și i-am zis: rămâi aici lângă mine, fiindcă cu prima ocazie te propun în lumea filmului. Și anul trecut, exact pe vremea asta, a apărut șansa asta de la Stallone. Omul a reacționat intantaneu la prima filmare de pe telefon și a zis că vrea Skype live. Acel casting va rămâne în istorie, după părerea mea, în care Florian Munteanu se află în fața unui smart tv și, preț de zece minute, face to face cu Stallone”, ne-a spus Irimia.

Până la debutul promovării acestui film, cei de la MGM i-au depus CV-ul în toate marile agenții de film. Iar vestea mare pentru fanii lui este că Florian are deja contracte semnate pentru trei filme de anvergură la Hollywood.

„Nu vreau să dau nume, dar urmează niște francize la fel de mari ca și Rocky. Are contractele pe masă. Este primul român distribuit în roluri principale, de mare valoare, în filme de categoria A”, ne-a mărturisit Irimia, care este și managerul lui Florian Munteanu.

Toată lumea e mândră de el

Sunt mândră de copilul meu și mă bucur pentru el, fiindcă el și-a dorit foarte mult să ajungă aici”, spune Florica Munteanu, care a fost aseară la cinematograf la avanpremiera fimului Creed II. Pelicula, care a avit premiera de gală în SUA săptămâna trecută, intră oficial în cinematografele de peste Ocean chiar azi, 21 noiembrie 2018. Pe 23 noiembrie, filmul e disponibil publicului larg din România.

În pelicula regizată de Steven Caple Jr, Munteanu joacă rolul lui Viktor Drago, fiul fiorosului Ivan Drago, care îl ucide în ring pe Apollo Creed în Rocky 4. Întâlnirea dintre cei doi fii de pugiliști legendari va fi una titanică, în care sportivii trebuie să lupte mai întîi cu propriile frustrări, emoții și fantome ale trecutului. 
 


Florian Munteanu nu a fost la București la acest eveniment, rămânând acasă, în Germania. Pugilistul va fi, însă, la premiera de gală care va avea loc la Londra în această săptămână.

FULLSCREEN
Părinții lui Florian Munteanu, despre cum a ajuns fiul lor să joace cu Stallone: Munca lui a fost titanică
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies