Pastrezi mancarea in locul potrivit? 10 alimente pe care nu ar trebui sa le tii niciodata in frigider

Pastrezi mancarea in locul potrivit? 10 alimente pe care nu ar trebui sa le tii niciodata in frigider
Citeste mai mult despre: mancare, alimente, legume,
Data publicarii: 30 Septembrie 2014
Data actualizare: 30 Septembrie 2014
Pastrarea corecta a alimentelor in frigider este esentiala pentru o alimentatie sanatoasa, iar urmatoarele recomandari oferite de specialisti sunt numai bune de urmat daca doriti sa consumati alimentele doar atunci cand sunt proaspete.

Rosiile

Rosiile isi pierd toata savoarea in frigider. Aerul rece impiedica procesul de coacere a rosiilor, acesta fiind exact ceea ce ar trebui sa le dea mai mult gust si savoare. Frigiderul altereaza si textura lor. Potrivit lui Harold McGee, autorul cartii "On Food and Cooking", "temperatura rece descompune membranele din peretii fructului. Pastrati rosiile in afara frigiderului, intr-un castron, sau pe tejghea", scrie huffingtonpost.com.

Busuiocul

Busuiocul se ofileste mai repede daca este tinut in frigider si va absorbi si mirosurile tuturor celorlalte alimente din jur. Este mai bine sa fie pastrat afara, intr-o cana cu apa proaspata, asemenea florilor. Daca vrei sa pastrezi busuiocul pentru mai mult timp, Martha Stewart recomanda fierberea si apoi congelarea lui.

Cartofii

Un cartof pastrat in frigider isi va transforma mult mai repede amidonul in zahar. in loc sa pui cartofii in frigider, e mai potrivit sa ii tii intr-o puga din hartie intr-un loc racoros - nu rece. Locul ideal este o camara pentru plante radacinoase, dar si o camara obisnuita este potrivita, atat timp cat e destul de intunecata si racoroasa. Hartia functioneaza mai bine decat plasticul, pentru ca lasa cartoful sa respire si nu putrezeste atat de repede.

Ceapa

Daca tii ceapa in frigider, va deveni la un moment dat moale si mucegaita din cauza umezelii. Pastreaza ceapa intr-un loc racoros si uscat si ai grija sa nu stea aproape de cartofi; depozitate impreuna, amandoua se altereaza mai repede. in schimb, prazul si arpagicul pot fi pastrate fara probleme in frigider datorita continutului mai mare de apa.

Avocado

Daca vrei ca fructele de avocado sa se coaca, sigur nu trebuie sa le asezi in frigider. Daca totusi ai cumparat un avocado deja copt pe care nu vrei sa il folosesti imediat, il poti pune in frigider.

Usturoiul

La un moment dat usturoiul va incepe sa germineze in frigider si s-ar putea sa mucegaiasca si sa capete o textura de cauciuc. Ar trebui in schimb sa pastrezi usturoiul intr-un loc racoros si uscat.

Painea

Tinuta in frigider, painea se va usca foarte repede. Daca nu e vorba de paine deja feliata pe care ai de gand sa o folosesti in cateva zile, este recomandat sa o pastrezi pe masa sau in congelator. Si aici painea ar trebui sa fie impachetata ca sa isi retina umezeala, iar cand este scoasa din frigider, ar trebui sa fie lasata sa se decongeleze treptat si complet inainte sa fie consumata sau prajita la toaster.

Uleiul de masline

Acesta ar trebui sa fie depozitat intr-un loc racoros si intunecat, unde se va condensa si va avea o consistenta mai tare, aproape ca de unt.

Citeste mai multe pe Mediafax.ro




VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies