Paul Angelescu, de la „România, te iubesc”, documentar despre incendiile de păduri din Grecia

Paul Angelescu, de la România, te iubesc , documentar despre incendiile de păduri din Grecia
Autor: Diana Oprea
Data publicarii: 08 Septembrie 2021
Data actualizare: 08 Septembrie 2021
Reportajul realizat de Paul Angelescu, de la „România, te iubesc”, despre incendiile de păduri din Grecia poate fi vizionat astăzi la Astra Film Festival de la Sibiu. 

Filmul „În zodia codului roșu”, realizat de Paul Angelescu de la Pro TV va fi difuzat la ora 21.00, la Muzeul Astra din Sibiu. Jurnalistul a filmat pentru acest documentar în Grecia, în timpul incendiilor devastatoare din această vară, care au mistuit zeci de mii de hectare de păduri. 

A început Programul Bărcile de Salvare la Astra Film Festival, în cadrul căruia spectatorii pot vedea, din bărci care plutesc pe lac, filme proiectate pe un ecran uriaș amplasat între mori de vânt.
 

Primul eveniment din cadrul programului special Bărcile de Salvare a început marți seară, când publicul s-a îmbarcat în bărci și hidrobiciclete pe muzica celor de la Zece prăjini, instalați pe bacul plutitor. Atât cei din bărci, cât și spectatorii care au luat loc pe băncile instalate pe uscat, la Casa Podarului, au avut prilejul să vadă documentarul-investigație „Genocidul stejarilor seculari”, realizat de Alex Nedea și David Muntean. Jurnaliștii de la Recorder au luat la pas pădurile din mai multe județe administrate de Ocolul Silvic Muntenia, au adunat dovezi și i-au confruntat pe toți cei implicați în fenomenul tăierii stejarilor seculari sănătoși, sub pretextul „igienizării pădurii”. După proiecție, Alex Nedea a răspuns întrebărilor puse de spectatori, într-un dialog inedit care a avut loc chiar pe lac.

Programul special Bărcile de Salvare va continua astăzi cu proiecția unei premiere absolute: filmul „În zodia codului roșu”, realizat de jurnalistul Paul Angelescu (Pro TV, emisiunea România, te iubesc!). 

Filmul va fi proiectat în premieră în această seară la #AFF2021 și va fi urmat de o discuție între public și jurnalistul Paul Angelescu. Organizatorii atrag atenția că este interzisă folosirea aparatelor de înregistrat pe parcursul vizionării reportajului „În zodia codului roșu”. Biletele pot fi achiziționate aici.  

Mâine, programul Bărcile de salvare va continua cu proiecția unui alt film marca „România, te iubesc”: producția Ca-n codru, realizată de jurnalistul Alex Dima, care a documentat modul în care se fură în pădurile din jurul Sibiului. Biletele pot fi achiziționate aici

Atât îmbarcarea cât și întoarcerea pe mal vor fi acompaniate de formația Zece Prăjini, ceea ce  va contribui la o atmosferă cu totul aparte. Spectatorii care participă la proiecțiile din cadrul Programului Bărcile de salvare primesc la îmbarcare veste de salvare și, dacă doresc, pot fi însoțiți în această experiență de celebrii urși de pluș. 

Pachetul special al serii de miercuri, 8 septembrie, va fi completat de un alt moment: concertul Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanu (Târgul de Țară, 22:00), care va încălzi cu siguranță atmosfera. Accesul la concert este gratuit, cu condiția prezentării unor bilete cu valoare 0, care se pot achiziționa online (pe Eventbook), sau de la Muzeul Astra.

Festivalul Astra Film Sibiu continuă de asemenea cu evenimente cinematografice care au loc la Muzeul Astra (Târgul de Țară, Amfiteatru și sala Changes - Muzeul Astra) și în centrul vechi al Sibiului (Piața Mică, Astra Film Studio și Centrul Besoiu). În multe cazuri, proiecțiile sunt urmate de sesiuni Q&A, când spectatorii au ocazia să stea de vorbă cu realizatorii. 

Vezi aici programul complet

Festivalul Astra Film Sibiu, ajuns la cea de a 28-a ediție, prezintă 200 de evenimente cinematografice care pot fi urmărite în aer liber, în săli de cinema și online. AFF Online prezintă 43 de titluri din selecția oficială, care vor putea fi vizionate online, de oriunde din România, începând cu a doua zi după ce acestea au fost proiectate și până în data de 19 septembrie, ora 23:59.

A 28-a ediție Astra Film Festival - Festivalul Internațional de Film Documentar de la Sibiu celebrează viața, în toată diversitatea ei, prin cele peste 200 de evenimente cinematografice. Lansat în 1993 ca proiect inovator în Europa Centrală și de Est, AFF Sibiu este un eveniment esențial în comunitatea europeană de film documentar, dovedindu-se a fi cel mai important festival de acest gen din România, însumând o cultură și o istorie a cinematografiei documentare de zeci de ani.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!