75.000 de romani vor sa afle cand se schimba legea adoptiilor...">

75.000 de romani vor sa afle cand se schimba legea adoptiilor

75.000 de romani vor sa afle cand se schimba legea adoptiilor
Data: 18 Iulie 2011
O noua lege a adoptiilor, care sa ajute copii abandonati sa poate fi infiati, tribunale pentru minori care sa judece aceste cauze si desfiintarea centrelor de plasament mamut sunt doar cateva dintre obiectivele campaniei: "Vreau si eu parintii mei".

Peste 70.000 de romani ne-au sustinut demersul, semnand online petitia pe www.stirileprotv.ro ce a ajuns pe mesele autoritatilor, care au promis ca vor schimba soarta copiilor abandonati.

Paula Herlo
, coordonatoarea acestei campanii, a vrut ca autoritatile sa fie constiente de cerintele cetatenilor si a predat petitiile semnate de acestia Presedintelui Camerei Deputatilor, directorului general al Directiei Generale pentru Protectia Copilului si presedintelui Oficiului Roman pentru Adoptii.

“Cele aproape 80.000 de semnaturi ale romanilor care au sustinut campania Vreau si eu parintii mei! au ajuns la oamenii care decid soarta copiilor abandonati. Roberta Anastase, Presedintele Camerei Deputatilor, a fost extrem de emotionata si a promis ca sustine modificarea legii, iar directorul general al Directiei pentru Protectia Copilului din Ministerul Muncii mi-a spus ca inclusiv ea si familia ei au semnat petitia. Speranta mea este ca noua lege a adoptiilor va intra in vigoare pana la sfarsitul acestui an. A fost o campanie la care am muncit enorm alaturi de colegii mei, dar satisfactiile sunt la fel de mari pentru ca unii copii prezentati de noi in campanie si-au gasit parinti
”, a declarat corespondentul Stirilor Pro Tv, Paula Herlo.

Stirile Pro Tv
au demarat la 1 iunie campania sociala Vreau si eu parintii mei! ca urmare a faptului ca Romania este fruntasa in Europa in ceea ce priveste copiii abandonati.

Parasiti de parinti si abandonati de autoritati, copii cresc intr-un sistem care ii tine prizonieri in centre de plasament. De acolo ies fara sa fie pregatiti pentru viata adevarata. Mii de romani ar vrea sa-i adopte, dar o legislatie greoaie si un sistem incremenit le taie aripile.

Suntem tara in care mamele isi abandoneaza cel mai usor copii din toata Europa.

La fiecare sase ore un sugar e parasit in maternitatile din Romania. Creste singur, fara atentie si afectiune intr-un patut de spital. Uneori sta acolo pana la un an, pentru ca mai apoi sa fie diagnosticati cu handicap prin nestimulare.

Ei pot fi salvati cu dragoastea unor parinti adoptivi. Nu se intalnesc insa din cauza legii si a oamenilor din sistem care mentin o rutina ce transforma acesti copii in victime. Le cauta ani de zile rudele de pana la gradul patru incercand de cele mai multe ori inutil sa-i reintegreze in familia naturala.

Judecatorii cheama mamele in instanta, pentru ca asa cere lege. Chiar si cele care au vrut sa-si ucida pruncii si au fost decazute din drepturile parintesti, pastreaza totusi dreptul de a decide daca micutul poate fi adoptat.

Uneori termenele se prelungesc ani de zile pentru ca in tara exista doar un singur tribunal al minorului, la Brasov.

Autoritatile s-au angajat ca pana in 2008 sa infiinteze tribunale ale minorilor in toate judetele, insa s-a renuntat la idee din lipsa de fonduri, desi anual se cheltuiesc 100 de milioane de euro pentru a tine copiii abandonati in sistem. Multi dintre ei n-au fost declarati adoptabili niciodata, desi familia naturala nu i-a cautat vreodata.

Intra pe www.stirileprotv.ro ca sa citesti detalii despre aceasta campanie fara precedent!

FULLSCREEN
Paula Herlo prezinta rezultatele campaniei Vreau si eu parintii mei!
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO