Paula Herlo si Amalia Enache, finaliste...">

Paula Herlo si Amalia Enache, finaliste in competitia pentru un premiu special oferit de CE

Paula Herlo si Amalia Enache, finaliste in competitia pentru un premiu special oferit de CE
Citeste mai mult despre: Paula Herlo, Amalia Enache, premiu,
Data: 24 Octombrie 2011
Stirile ProTv sunt cu un pas mai aproape de inca un premiu. Corespondentul Stirilor ProTV, Paula Herlo, si prezentatoarea Stirilor Noptii, Amalia Enache, sunt finaliste in competitia pentru premiul special pentru cel mai bun articol pe tema renuntarii la fumat oferit de Comisia Europeana in cadrul concursului Premiul european pentru jurnalism in domeniul sanatatii 2001.

 Stiristele au intrat in competitie cu articolul Cancerul pulmonar omoara un roman la 16 minute. Testamentul unui tanar fumator ucis de maladie, publicat pe stirileprotv.ro, iar lupta pentru premiu se da alaturi de jurnalisti din Irlanda, Italia, Olanda, Polonia, Slovenia si Spania.

„Cand am scris acest articol m-am gandit la un om drag mie, fumator, care a murit din cauza unei afectiuni pulmonare, la cineva din familie care s-a tratat de cancer laringian cauzat de acest viciu, la oameni apropiati mie care fumeaza prea mult”, a marturisit Paula Herlo.

„Niciunul nu s-a gandit ca ar putea fi o victima. Testamentul cutremurator al lui Marius, personajul reportajului nominalizat, este atat de puternic, incat multi dintre cei care l-au citit au decis sa renunte la fumat. Iar pentru mine, mesajele lor sunt deja ca un mare premiu castigat” a mai continuat corespondentul Stirilor ProTv.

„Marius era constient ca si-a autoprovocat boala, in anii in care fumase tigara dupa tigara, obsesiv, inconstient. In anii in care nu credea ca asta avea sa-l puna pe el fata-n fata cu moartea, iar pe sotia, pe fiica, pe fratele si pe parintii lui, in fata unei dureri de netrecut”, a declarat Amalia Enache. „Marius a sperat ca, dupa ce-i va sti povestea, macar un singur om se va lasa de fumat”, a continuat Amalia.
 
Reportajul poate fi citit AICI!

 

FULLSCREEN
Paula Herlo si Amalia Enache, finaliste in competitia pentru premiul special pentru cel mai bun articol pe tema renuntarii la fumat oferit de Comisia Europeana
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO