Pe 1 decembrie, de la ora 18:00, PRO TV difuzează în exclusivitate documentarul eveniment Maria – inima României!

Pe 1 decembrie, de la ora 18:00, PRO TV difuzează în exclusivitate documentarul eveniment Maria ndash; inima României!
Data: 23 Noiembrie 2018
O rază de speranță. O viață dedicată Marii Uniri. O regină fără de care poate România nu ar fi asa cum o știm. Sâmbătă, 1 decembrie de la ora 18:00, românii vor avea șansa să vadă istoria prin ochii Reginei Maria, în documentarul eveniment Maria – inima României.

Hai să dăm culoare României. Încarcă o poză și sharuieşte-ţi locul favorit din România -> haicapoti.protv.ro

Documentarul aduce două premiere în filmografia națională! Pentru prima oară, telespectatorii români vor putea să audă vocea adevărată a reginei fără distorsiunile specifice cauzate de tehnologia din anii 1920. De asemenea, unii dintre cei mai buni specialiști mondiali în colorizare au lucrat intens astfel încât românii să vadă Primul Război Mondial color, în premieră, în Maria – inima României. 

Pe 1 decembrie, românii o vor vedea pe femeia care a schimbat istoria așa cum era ea: pasionată, hotărâtă, independentă, empatică, șireată, dar care a avut momente în care s-a simțit izolată, cum o demonstrează cele peste 100 de jurnale și caiete completate chiar de ea. Așadar, filmul istoric va fi prezentat chiar prin cuvintele îndrăgitei Regina Maria, iar întregul șir de evenimente este în narațiunea lui Marcel Iureș.

Majestatea sa Margareta, Custodele Coroanei Române, istoricul Neagu Djuvara, dar și specialiști din întreaga lume (Oxford, New York, Washington, Budapesta, Florida, Moscova) vor contribui cu propriile opinii asupra influenței avute de Regina Maria de-a lungul istoriei.

Citește și Regina Maria, în linia întâi în Primul Război Mondial. Motivul pentru care i s-a spus ”Mama răniților”

“Atunci când veți citi aceste rânduri, voi fi trecut deja pragul tăcerii eterne. Am devenit a voastră în bucurie și necaz. Când mă uit înapoi, e greu să spun ce a fost mai intens: bucuria sau mâhnirea. Cred, totuși, că bucuria, însă necazul a fost prea lung.”, spunea Regina Maria în anul 1938.

FULLSCREEN
Pe 1 decembrie, de la ora 18:00, PRO TV difuzează în exclusivitate documentarul eveniment Maria – inima României!
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO