Peste câteva luni, Regina va renunța la tron. Care este motivul

Peste câteva luni, Regina va renunța la tron. Care este motivul
Regina Elisabeta a II-a
Citeste mai mult despre: Regina, tron,
Data: 28 Noiembrie 2019
Când va împlini 95 de ani, Regina Elisabeta a II-a va renunța la tron în favoarea fiului său, Prințul Charles.

Prințul Charles, fiul cel mare al Reginei, s-a întâlnit de curând cu tatăl său pentru a discuta interviul dezastruos pe care fratele său, Andrew, l-a acordat BBC și în cadrul căruia a vorbit despre relația sa cu milionarul pedofil Jeffry Epstein. 

Citește și: Regina l-a concediat pe Prințul Andrew, propriul ei fiu. Care este motivul

Rolul-cheie pe care Charles l-a avut în ”retragerea” Prințului Andrew din viața publică a dat naștere speculațiilor conform cărora acesta se pregătește să devină ”rege din umbră”, adică să preia discret controlul îndatoririlor regale de zi cu zi, chiar daca mama sa rămâne regina.

Maiestatea sa va împlini, peste un an și jumătate, 95 de ani - adică vârsta la care și soțul ei, Prințul Philip, s-a retras din viața publică. 

Dacă regina va renunța la tron, Prițul Chales va deveni Prințul regent. O sursă din Palat a declarat pentru The Sun: ”Scandalul stârnit de prințul Andrew i-a dat Prințului Charles ocazia să demonstreze că este capabil să conducă. Nimeni nu este mai presus decât instituția Familia Regală. Nici măcar Andreu, care este fiul preferat al Reginei.

Charles știe aceste lucru și a acționat decisiv - în maniera unui rege. Acesta este momentul în care a devenit rege din umbră”. 

Foto: Getty

Vezi și: Fiii lui Pierce Brosnan au fost numiți ambasadori ai Globurilor de Aur

FULLSCREEN
Peste câteva luni, Regina va renunța la tron. Care este motivul
  • /VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO