Petele albe de pe unghii: de ce apar si cum poti scapa de ele

Petele albe de pe unghii: de ce apar si cum poti scapa de ele
Data: 23 Iunie 2017
Culoarea, textura si aspectul unghiilor pot indica detalii despre starea de  sanatate a organismului nostru.

Leuconichia sau "petele albe" care apar pe suprafatra unghiei reprezinta o problema comuna, spun specialistii. Cu alte cuvinte, in spatele acestei decolorari pot sta numeroase tulburari de sanatate, cu un grad mai mic sau mai mare de severitate. 

Leuconichia poate afecta una sau mai multe unghii, partial sau total, si se prezinta sub diferite forme: pete, linii, benzi orizontale de culoare alba, decolorari, scrie csid.ro. Cele mai frecvente sunt petele albe, de mici dimensiuni, scrie . 

Sursa: Istock

Petele albe pot aparea ca urmare a unor carente de fier, calciu sau zinc, alergii la substante si materiale aplicate pe unghii - oja, pila, lac, acrilic, artrita sau se pot dezvolta in urma unor traumatisme ale patului unghial.

Tratamentul Leuconichiei depinde de cauza declansatoare. De exemplu, in cazul unei carente de zinc, este recomandat consumul de oua, seminte de dovleac, floarea-soarelui, fructe de mare, ficat de porc, nuci si leguminoase. 

Daca vorbim despre carenta de fier, aceasta se corecteaza prin consumul de carne rosie, spanac, broccoli, cereale integrale, oua, leguminoase.

Pentru a depista cauza aparitiei decolorarilor la nivelul unghiilor este recomandat un consult de specialitate in vederea depistarii si eliminarii cauzei declansatoare. 

FULLSCREEN
Petele albe de pe unghii: de ce apar si cum poti scapa de ele
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO