Placido Domingo a demisionat de la Opera din Los Angeles. Tenorul e investigat pentru hărțuire sexuală

Placido Domingo a demisionat de la Opera din Los Angeles. Tenorul e investigat pentru hărțuire sexuală
Placido Domingo, încă o celebritate acuzată de comportament indecent. FOTO: Getty Images
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 03 Octombrie 2019
Data actualizare: 03 Octombrie 2019
Tenorul spaniol Placido Domingo a plecat de la conducerea Operei din Los Angeles, pe fondul scandalului de hărțuire sexuală pornit de mai multe angajate ale instituției.

Placido Domingo face un pas în spate la aproape două luni de la izbucnirea scandalului sexual care i-a pătat numele. Muzicianul și-a depus demisia din funcția de director al Operei dni Los Angeles, instituție al cărei co-fondator este.

Într-o declarație de presă oferită postului CNN, tenorul a explicat motivele deciziei sale.

„Am ținut Opera din Los Angeles aproape de inima mea și am urmărit să creez și să o construiesc ca una dintre cele mai importante moșteniri ale mele. Cu toate acestea, recentele acuzații făcute în presă la adresa mea au creat o atmosferă în care capacitatea mea de a servi această companie, pe care o iubesc, a fost compromisă”, a spus tenorul, precizând că va lupta din răsputeri să-și curețe numele terfelit.

Citește și: Șapte mituri despre hărțuirea sexuală explicate bărbaților

Odată cu retragerea din funcție, Domingo a luat decizia să se retragă și din toate spectacolele pe care le avea programate.

Tenorul este acuzat de mai multe femei, actuale sau foste angajate, că le-a pipăit sau hărțuit sexual. Domingo ar fi avut un comportament indecent încă din anii ’80, față de mai toate femeile cu care a colaborat. Nouă dintre ele au depus plângere la poliție.

Placido Domingo a negat acuzațiile, făcute publice în luna august a acestui an într-un articol publicat de Associated Press.

Vezi și VIDEO: România, te iubesc! Cum se fac anchetele jurnalistice


 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!