Planeta Pandora din Avatar, atractie pentru parcurile tematice Disney! VIDEO

Planeta Pandora din Avatar, atractie pentru parcurile tematice Disney! VIDEO
Citeste mai mult despre: Planeta Pandora, Avatar, Disney,
Data: 21 Septembrie 2011
Planeta Pandora, inventata de regizorul James Cameron pentru filmul sau "Avatar", va deveni o atractie pentru parcurile tematice ale grupului Disney, au anuntat marti regizorul canadian, grupul Disney si compania Fox Filmed Entertainment.

Aceasta planeta imaginara, prezentata de James Cameron ca un eden cu o natura virgina, va fi reconstituita de echipele de specialisti care lucreaza pentru parcurile tematice Disney. Primul parc care va primi universul din "Avatar" va fi Walt Disney World, din Florida, in sectiunea "Animal Kingdom". Lucrarile vor debuta in 2013.

Gratie parteneriatului cu Disney, "vom putea sa dam viata Pandorei asa cum nimeni nu a mai facut-o in trecut", a declarat cineastul canadian intr-un comunicat. "Cu alte doua noi filme «Avatar» in pregatire in prezent, vom avea si mai multe decoruri, personaje si povesti de explorat".

"Obiectivul nostru este sa mergem dincolo de granitele actuale in domeniul inovatiilor tehnice si sa le oferim vizitatorilor sansa de a vedea, a auzi si de a atinge lumea din «Avatar», cu un simt al realitatii fara precedent", a completat James Cameron.

Acordul semnat de grupul Disney, compania Fox Filmed Entertainment - care a produs "Avatar" - si Lightstorm Entertainment - compania de productie cinematografica detinuta de James Cameron - acorda grupului Disney drepturi exclusive de exploatare a universului din "Avatar" in parcurile sale tematice din lumea intreaga.

Regizorul canadian James Cameron este considerat un expert in domeniul filmarilor care folosesc tehnologii revolutionare. Lungmetrajele "Avatar" si Titanic", regizate de Cameron, sunt filmele cu cele mai mari incasari din istoria cinematografiei - 2,78 miliarde de dolari, respectiv 1,84 miliarde de dolari.

"Avatar 2" va fi lansat pe marile ecrane in decembrie 2014, iar "Avatar 3" un an mai târziu.

Mediafax
Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO