Poliția Română explică: poți schimba locuința pe timp de izolare? În ce condiții poți merge la spălătoria de mașini? 

Poliția Română explică: poți schimba locuința pe timp de izolare? În ce condiții poți merge la spălătoria de mașini?
Citeste mai mult despre: coronavirus, Facebook, Politia Romana, reguli,
Data: 14 Aprilie 2020
Poliția Română răspunde pe pagina oficială de Facebook la întrebările românilor în legătură cu restricțiile impuse de lupta împotriva coronavirusului.         
O întrebare frecventă în rândul șoferilor este: pot merge la spălătoria auto să îmi spăl mașina?
 
Răspunsul Poliției este: ”Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curățarea mașinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanțelor militare.

Deplasarea se poate face completând declarația pe proprie răspundere la punctul privind acoperirea necesităților persoanei/motiv justificat. “


O altă întrebare este legată de posibilitatea schimbării adresei de izolare, în condițiile restricțiilor actuale. Răspunsul e la fel de clar:
 
"Aș dori să părăsesc locuința actuală din județul X împreună cu prietena mea și să mergem, cu mașina personală, la adresa de domiciliu din buletin, respectiv din județul Y, deoarece în județul X numărul cazurilor de persoane ce au fost confirmate cu COVID-19 este mult mai mare față de cel din județul Y.
Intenționăm să intrăm în autoizolare la domiciliul din Y, împreună cu familia. Putem face aceasta deplasare?
În Ordonanța Militară numărul 3 nu este prevăzut faptul că cetățenii trebuie să rămână la adresa de domiciliu, ci la o locație indicată de ei, cu respectarea prevederilor legale și a restricțiilor impuse. Astfel, precizăm că este permisă inclusiv deplasarea cu familia în altă zona, dacă persoanele dețin acolo o casă care le oferă condiții mai bune, pentru a rămâne în respectiva localitate."


#StaiAcasa-PE PRO TV PLUS VEDEȚI VIAȚA BATE VLOGUL-SEZONUL 2

SURSA FOTO: SHUTTERSTOCK
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies