Porcul romanesc grohaie-n germana, la Romania, te iubesc!

Porcul romanesc grohaie-n germana, la Romania, te iubesc!
Citeste mai mult despre: porc, Germania, Romania te iubesc,
Data publicarii: 15 Martie 2012
Data actualizare: 15 Martie 2012
„V-ati intrebat vreodata de unde vine deliciosul snitel de porc pe care tocmai l-ati savurat? Sunt sanse mari sa vina din import, mai exact din Germania, furnizorul nostru principal de carne, cand vine vorba de porc”, a dezvaluit corespondentul Stirilor ProTv, Anca Nastasi, cea care va prezenta in editia din 18 martie a emisiunii Romania, te iubesc! un reportaj in care arata cum a fost posibil ca porcul romanesc sa nu mai aiba nicio sansa in fata celui de import.

Desi Romania ar fi capabila nu doar sa se hraneasca singura, ci sa mai si exporte 1.000.000 de tone de porc, in realitate, povestea porcului romanesc e trista.

„Azi faci profit din carne doar daca poti vinde in cantitati mari si reusesti sa faci rost de 1,5 milioane de euro, cat costa o ferma de porci – evident, din import – fiindca industria romaneasca a fost mai preocupata de traficarea fiarelor vechi decat de evolutia tehnologica”, a declarat Anca Nastasi.

In cadrul editiei din 18 martie, telespectatorii ProTv vor fi insotiti de Anca prin Germania si vor intelege astfel de ce acolo carnea de porc e mai ieftina decat aici si de ce sansele Romaniei la export, ca si cele de a manca vreodata carne mai ieftina, sunt de-a dreptul nule.
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies