Frumusetea depinde sau nu de simetrie? Vezi fotografiile care au facut inconjurul lumii:

Frumusetea depinde sau nu de simetrie? Vezi fotografiile care au facut inconjurul lumii:
Data publicarii: 11 Octombrie 2012
Data actualizare: 11 Octombrie 2012
Legenda spune, si chiar si unele studiile confirma, ca, in ceea ce priveste chipul uman, trasaturile simetrice te fac si mai frumos si mai atragator.

 

Fascinat de aceasta idee, fotograful  Julian Wolkenstein a pornit un proiect artistic foarte interesant, ca sa exploreze legatura dintre simetrie si frumusete.

Totul a inceput in 2010, cand Wolkenstein a facut fotografii unui grup de modele cu trasaturi faciale extreme de diferite intre ele. Le-a cerut tuturor sa nu arate, pe cat posibil, nicio emotie in timp ce pozau. Dupa acest moment, fiecare model a primit doua fotografii retusate: prima, in care portretul era reconstituit numai din partea dreapta a fetei, oglindita si apoi alaturata astfel incat sa formeze un singur chip, iar pentru al doilea portret, a procedat la fel, doar ca a folosit partea stanga a chipului.

Fotograful a constatat ca ambele portrete, astfel obtinute, erau foarte diferite de fotografia originala. 

Dupa ce si-a lansat colectia inedita de portrete simetrice, Wolkenstein a primit o avalansa de cereri din partea fanilor, care doreau si ei astfel de fotografii. “Mi-ar fi fost imposibil sa fac asa ceva”, le-a explicat fotograful oamenilor, care, un an mai tarziu, a lansat site-ul echoism.org, care le permite tuturor sa se ‘joace’ cu fotografiile si sa obtina portrete simetrice. Din 2011 si pana acum, aproape 50.000 de oameni au fost curiosi sa vada cum ar arata daca fata lor ar fi perfect simetrica.
 

Atentie: In toate imaginile din GALERIA FOTO, portretele originale sunt cele din extrema stanga. Imaginea din mijloc prezinta portretul simetric realizat cu ajutorul partii drepte, iar ultima imagine arata portretul simetric reconstituit din partea stanga a fetei.


Sursa foto: julianwolkenstein.com
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies