Postarea de Twitter care a devenit virală: prezentatoarele TV care citesc știrile topless, în plină pandemie

Postarea de Twitter care a devenit virală: prezentatoarele TV care citesc știrile topless, în plină pandemie
În Albania, prezentatoarele TV care prezintă știrile fără sutien au mare succes. FOTO: Zjarr Televizion
Autor: Dan L. Brumar
Data publicarii: 23 Aprilie 2020
Data actualizare: 26 Aprilie 2021
Rețelele sociale au luat foc la 10 aprilie, după ce un utilizator de Twitter a postat un scurt filmuleț controversat. Două prezentatoare TV din Albania se adresau de la pupitrul știrilor îmbrăcate sumar.

În Albania, știrile sunt prezentate de tinere care nu poartă sutien, este mesajul transmis pe 10 aprilie de un utilizator de Twitter. Postarea, vizionată și distribuită și pe alte trețele, dezvăluia strategia unui post de televiziune din acestă țară pentru a-i ține pe oameni în fața micilor ecrane în timpul pandemiei.

Mesajul, scris în limba chineză, suna cam așa: „Moda astăzi/Un post TV albanez în timpul pandemiei de pneumonie, pentru a-i ține pe cetățeni în case și să se uite la televizor, prezentatoarele se dedică foarte mult.” 

Însă, postarea dezinformează opinia publică mondială, întrucât filmulețul nu este recent, informează AFP. Fragmentul video de 14 secunde, distribuit masiv, face parte dintr-unul mai amplu postat pe YouTube în 27 septembrie 2017 de postul TV Zjarr din Albania.

Reprezentanții Zjarr Televizion au realizat un experiment, început în februarie 2016, cu scopul de a crește audiența postului. Într-un interviu acordat AFP, la vremea respectivă, proprietarul postului, Ismet Drisiti, a declarat că strategia a funcționat, iar audiența a crescut simțitor.

FOTO: Zjarr Televizion

În Albania, unde sunt manipulate de puterile politice, audiența avea nevoie de un mod a prezenta informațiile așa cum sunt ele – goale. Nu vindem sex, ci reproducem știrile așa cum sunt. E și o chestie simbolică, și o bună metodă de a-ți face publicitate”, a spus acesta pentru sursa citată.

Citește șiCele mai mari dezinformări despre coronavirus care circulă în mediul online. Nu fi părtaș la ele!

Totuși, prezentatoarele topless au apărut la TV în 28 februarie

În ciuda acestei dezinformări, postul TV a folosit prezentatoarele topless înainte ca Organizația Mondială a Sănătății să declare pandemia de coronavirus (11 martie 2020).

La 29 februarie, Greta Hoxha prezenta jurnalul de știri și relata despre congresul Partidului Socialist al Albaniei, care avusese loc cu o zi înainte și care a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor cutremurului din 26 noiembrie 2019.

Un filmuleț sugestiv a fost urcat pe YouTube la data de 1 martie 2020, moment în care Albania nu avea niciun caz confirmat de Covid-19.

Fotografii: capturi YouTube

Vezi și VIDEO: 
alte stiri...
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies