Povestea câinilor de pe Titanic. Ce s-a întâmplat cu ei după scufundarea vasului și câți au supraviețuit

Povestea câinilor de pe Titanic. Ce s-a întâmplat cu ei după scufundarea vasului și câți au supraviețuit
Citeste mai mult despre: Titanic, caini Titanic,
Data publicarii: 27 Iulie 2021
Data actualizare: 27 Iulie 2021
În urmă cu 109 ani, Titanicul, cel mai mare pachebot din lume la acea vreme, s-a scufundat în Atlanticul de Nord și peste 1.500 de oameni și-au pierdut atunci viața. 

Peste 700 de persoane au supraviețuit datorită bărcilor de salvare, iar printre aceștia s-au numărat și cei mai norocoși câini de pe vas. Potrivit surselor, pe Titanic ar fi fost în jur de 12 câini, toții fiind animalele de companie ai pasagerilor de la clasa întâi. 

Câți câini de pe Titanic au supraviețuit 

Din păcate, salvarea câinilor a ținut foarte mult de rasa și mărimea acestora. Cei mai norocoși dintre ei fiind și cei mai mici. Mai exact, în acea noapte au reușit să se salveze trei dintre patrupezi: doi pomeranieni și un pechinez.

"Câinii care au supraviețuit au fost atât de mici încât este îndoielnic că cineva și-a dat seama că sunt transportați la bărcile de salvare", declara J. Joseph Edgette, istoricul Universității Widener, potrivit treehugger.com.

Unul dintre pomeranieni era femelă și purta numele Lady. Cățelușa a avut norocul că stăpâna sa, Margaret Hays, a înfășurat-o într-o pătură pentru a nu trezi indignare. 

Celălalt pomeranian aparținea magnatului Martin Rothschild și soției sale, Elizabeth Jane Anne Rothschild. Bărbatul nu a supraviețuit naufragiului, însă Elizabeth a scăpat împreună cu câinele său, pe care l-a ținut ascuns.

Pekinezul era „Sun Yat-Sen” și era animalul de companie al lui Myna Harper și al soțului ei Henry S. Harper, moștenitorul Harper & Row, o firmă cunoscută New York. Mai târziu, Henry Harper a fost întrebat de ce a preferat să salveze câinele și nu un om. „Exista mult spațiu și nimeni nu a făcut nicio obiecție”, ar fi spus el.

Ann Elizabeth Isham, femeia care a refuzat să plece fără câinele său

Ann Elizabeth Isham, care avea de 50 de ani, a refuzat să părăsească Titanicul fără câinele său, care era din rasa Great Dane. Fiind mult prea mare, acestuia nu i-ar fi fost permis să meargă pe o barcă de salvare. Femeia a ales să rămână alături de prietenul său patruped și au murit împreună. 

Sursă foto: Shutterstock / Getty Images
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies