Povestea emoționantă a lui Eduard Novak! Drumul dramatic până la medalii

Povestea emoționantă a lui Eduard Novak! Drumul dramatic până la medalii
Data publicarii: 27 August 2021
Data actualizare: 27 August 2021
Actualul Ministru al Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a obținut medalia de argint în proba de urmărire individuală 4000 m din cadrul concursului de ciclism de la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.    
Eduard Novak mai are trei medalii de-a lungul participărilor la Jocurile Paralimpice: aur în 2012, la Londra (ciclism - urmărire individuală, categoria C4), argint în 2008, la Beijing (ciclism - contratimp, cat. LC2) şi tot argint la Londra, în 2012 (ciclism - contratimp, cat. C4).
 
Povestea sa de viață, o dovadă incredibilă de putere și determinare, e inspirațională pentru noi toți.    

Eduard Novak și-a dorit o medalie la patinaj, dar a reușit această performanță la ciclism, după ce și-a pierdut laba piciorului drept într-un accident grav de mașină din 1996. De atunci, viața lui s-a transformat și a spus de multe ori că în România e ca în Sparta "dacă nu ești întreg, ar trebui să fii aruncat."
 
„Eu nu mi-am pierdut doar laba piciorului drept, eram în lotul pentru Nagano la patinaj şi mi-a luat doi ani să-mi dau seama care este menirea vieţii mele. Poate asta a fost soarta mea, ca viaţa mea să se îndrepte către ciclism”, povestea Eduard Novak la o televiziune de știri sportive. 
 
Se pare că Eduard Novak a mai fost la un pas să fie lovit de un automobil în Manchester, iar fiul său a fost în comă după ce a fost călcat de mașină, în timp ce era pe bicicletă. Impactul a fost atât de puternic încât băiatul lui a zburat efectiv câțiva metri și a aterizat într-un șanț de pe marginea străzii. Din fericire, copilul și-a revenit complet. 

Vezi pe Pro Tv Plus - Wine Trips Romania – Ep.6 Povestea Cramei Oprișor

FOTO: EDUARD NOVAK FACEBOOK
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!