Povestile romanilor din Tara Sfanta au fost prezentate la "Romania, te iubesc!"

Povestile romanilor din Tara Sfanta au fost prezentate la Romania, te iubesc!
Citeste mai mult despre: Tara Sfanta, Romania te iubesc,
Data publicarii: 09 Mai 2016
Data actualizare: 09 Mai 2016
Duminica trecuta, Romania, te iubesc! a purtat telespectatorii intr-o calatorie plina de mister si totusi ancorata in realitatea zilelor noastre. Cosmin Savu, corespondent special Stirile PRO TV, a mers in Tara Sfanta, locul unde anual zeci de mii de oameni il cauta pe Dumnezeu, pentru a afla povestile romanilor stabiliti acolo si pentru a vedea cum se imbina intr-un singur loc trei religii care au dat startul crestinismului in toata lumea.

Reportajul a fost urmarit de aproximativ 700.000 de telespectatori pe intreg intervalul de difuzare, intre 18:02 – 18:59. Romania, te iubesc! a fost lider de audienta pe toate categoriile de public, iar la nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, a obtinut 4.2 puncte de rating si 12.3% share. 

Cosmin a mers pe urmele misterelor ce inconjoara acest loc atat de disputat si a descoperit amprente romanesti pe cele mai importante monumente, lasate de inaintasii nostri inca din cele mai vechi timpuri. 

In grota in care s-a nascut Iisus regasim catapeteasma si peretele cu icoane ce ascunde altarul, care au fost daruite de Serban Cantacuzino, domnitorul Tarii Romanesti, cel care a ctitorit si Manastirea Cotroceni in 1689. Acest loc sfant  e marcat de o stea din argint cu 14 colturi, daruita in 1717 de un alt domnitor al Tarii Romanesti, Nicolae Mavrocordat. Biserica ortodoxa  a Sfantului Gavril  a fost construita deasupra unui  izvor ce-si are obarsia langa o fantana antica, numita “Fantana Mariei”. Lacasul de cult a fost zugravit de  trei pictori iconari romani, ca donatie si semn de pretuire din partea Patriarhiei Romane. Mai jos de Nazaret se intinde muntele Taborului. La mijlocul anilor 1800, aici a salasluit un calugar roman, Irinarh Rosetti, care a pus bazele unei biserici pe ruinele unei foste basilici bizantine. Actuala biserica ortodoxa de pe muntele Taborului, unde se afla si maici romance, apartine Patriarhiei Ierusalimului si este considerata prima mare ctitorie romaneasca in Tara Sfanta. Acestea sunt doar cateva exemple de povesti romanesti ce s-au impletit cu istoria de-a lungul timpului.

Duminica aceasta, Anca Nastasi va patrunde in culisele industriei alimentare pentru a le arata telespectatorilor ce potential are Romania de a face produse de calitate, care sa pastreze un raport corect calitate - pret. 

Tu cand ai spus ultima data Romania, te iubesc? 

Toate reportajele pot fi urmarite si pe www.romaniateiubesc.stirileprotv.ro!
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies