Premierul României: „Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii”

Premierul României: bdquo;Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii
Citeste mai mult despre: viorica dancila,
Data: 24 Decembrie 2018
Declarația Premierului a venit în contextul unor contre cu Președintelele României, Klaus Iohannis. 

Întrebată cum l-ar caracteriza pe Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă a afirmat: „Un om care nu acceptă consensul. Cred că e greu pentru mine - ca Premier - să îi pun o etichetă Preşedintelui”.

Ulterior, Dăncilă și-a nuanțat declarația. „Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii”, a completat ea.

De asemenea, Dăncilă a precizat că  „tot ceea ce nu te omoară te întăreşte” şi că, dacă în primele zile de la preluarea mandatului a fost foarte dezamăgită și debusolată de atacurile la adresa sa, acum a devenit „o femeie puternică". Ea a mai menționat că e sigură că va trece peste toate obstacolele pe care i le aruncă în cale opoziția.

La un moment dat, Premierul a vorbit și despre rostul emoțiilor în politică, adresând, totodată, și un mesaj celor care o condamnă pentru diverse greșeli de exprimare pe care le face.

„Nu trebuie să mai avem politicieni-robot, care nu simt simpatie pentru oameni, nu iubesc oamenii. Poate am făcut greşeli pe care mi le însuşesc şi eu sunt cel mai mare critic. Nu e important când faci greşeli de exprimare, e important când greşeşti faţă de oameni”, a precizat Premierul României.

Declarații inedite despre soț și viața de familie

Premierul României a fost în atenția presei și zilele trecute, atunci când a făcut câteva declarații inedite despre familia sa, dar și despre sacrificiile pe care le face ca Premier al României. Declarațiile despre familia sa au luat prin surprindere presa, de vreme ce Viorica Dăncilă e cunoscută pentru discreția cu care tratează acest tip de subiecte.

„Am participat cu soţul meu decât la evenimentele în care se impunea acest lucru.”, și-a explicat Premierul discreția pe care a adoptat-o până acum în ceea ce privește viața sa de familie.

„Am intrat în politică cu gândul de a face lucruri bune. [...] Viaţa mi s-a schimbat de când am preluat funcţia de Premier pentru că am stat mai puţin cu familia.”, a declarat Dăncilă.

Dăncilă a mai vorbit, în aceeași emisiune, și despre alte sacrificii pe care le cere funcția de Premier al României. „Nu mai am timp să gătesc de când am devenit Premier.”, a spus ea. 

Șeful Executivului a adăugat că gătește cu mare drag sarmale și ciorbe, menționând că punctul ei slab e cozonacul, care nu îi iese niciodată, prin urmare, spune ea, a renunțat să-l mai pregătească.

„Pentru mine a fost un eşec. Alte prăjituri îmi ies, dar la cozonac nu mă pricep.”, a precizat ea.

De asemenea, Premierul a continuat seria dezvăluirilor inedite spunând că între ea și soțul ei „nu a fost dragoste la prima vedere" și că admirația reciprocă a fost cea care i-a făcut să ia în considerare ipoteza unei posibile relații. Dăncilă a spus că s-au cunoscut pe când era elevă, iar el student.

Șeful Executivului a mai spus că, dacă nu ar fi devenit Premier, ar fi continuat să fie inginer. Dăncilă a precizat că nu s-a gândit încă ce vrea să facă după ce nu va mai ocupa această funcție. 

Mesajul Vioricăi Dăncilă pentru cei care o critică

Premierul le-a transmis, recent, și un mesaj celor care o critică.

„Cei care m-au jignit sunt oameni slabi!”, a spus atunci Premierul.

Reacția lui Dăncilă a venit în contextul în care Opoziția i-a adresat mai multe cuvinte jignitoare în timp ce moțiunea de cenzură era dezbătută în plenul Camerei Deputaților. 

„ După părerea mea, jignirile sunt atributul oamenilor slabi, care nu au argumente. […] Toți cei care m-au jignit astăzi sunteți niște oameni slabi. Ați vorbit în numele românilor, dar nu cred că aveți acest drept. Vreau să vă spun că nu mă afectează jignirile. Ați demonstrat că nu respectați pe nimeni, că numai ura vă ghidează acțiunile. Sunt destul de puternică să merg mai departe [...]", a spus atunci Viorica Dăncilă.

FULLSCREEN
Premierul României: „Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii”
  • /Vezi episoade in intregime pe
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO