Presedintele Donald Trump, din nou in centrul unui scandal mediatic

Presedintele Donald Trump, din nou in centrul unui scandal mediatic
Citeste mai mult despre: Donald Trump, Coreea de Nord, Coreea de Sud,
Data publicarii: 02 Mai 2018
Data actualizare: 02 Mai 2018
Presedintele Statelor Unite este din nou in centrul unui scandal mediatic, dupa ce omologul sau sud coreean  a afirmat ca acesta ar trebui sa primeasca un Premiul Nobel pentru Pace.

Declaratia vine in urma summitului de saptamana trecuta, care a pus capat celor sase decenii de tensiune dintre Coreea de Nord si Coreea de Sud. Momentul istoric a marcat prima intalnire din ultimul deceniu dintre cei doi presedinti coreeni, care a avut ca subiect principal stoparea conflictului dintre cele doua tari.

Acordul de pace, semnat de ambii lideri, a fost numit "Declarația Panmunjom", dupa satul de armistitiu unde s-au purtat discutiile. 

Conform agentiei Reuters, presedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in le, a spus secretarilor de rang inalt: "Presedintele Trump ar trebui sa castige un Premiu Nobel pentru Pace. Avem nevoie doar de pace".

Afirmatia a venit in contextul in care vaduva fostului presedinte sud coreean Kim Dae i-a transmis felicitari actualului presedinte pretinzand ca acesta merita un premiu pentru eforturile sale de a restitui pacea.

Afirmatia lui Moon, urmata de postarea de pe Twitter a liderului american, a provocat reactii violente pe Twitter, unde mai multi utilizatori au ironizat propunerea.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies