Primii 85 de miliardari ai globului, mai bogati decat jumatate din populatia lumii. Cine sunt cei mai bogati oameni de pe planeta si ce avere au

Primii 85 de miliardari ai globului, mai bogati decat jumatate din populatia lumii. Cine sunt cei mai bogati oameni de pe planeta si ce avere au
Citeste mai mult despre: miliardari, Carlos Slim Helu, top Forbes,
Data: 20 Ianuarie 2014
1% dintre miliardarii lumii detin 46% din averea de pe glob, iar primii 85 cei mai bogati oameni au o avere mai mare decat jumatate din populatia lumii la un loc.

Conform unui studiu realizat de oranizatia Oxfam, averea primilor 85 cei mai bogati din lume este egala cu cea a jumatate din populatia globului, 3.5 miliarde de oameni, relateaza mirror.co.uk. Acestia detin in jur de 1 trilion de lire sterline (1.21 trilioane de euro).

Anul trecut, 210 oameni au devenit miliardari in dolari, numarul acestora ajungand la 1426. Miliardarii au o avere combinata de 5.4 trilioane de dolari (3.98 trilioane de euro), iar 1% populatia globului controleaza110 trilioane de dolari, (81.24 trilioane de euro), 46% din averea mondiala. Momentan, sunt in jur de 12 milioane de milionari in lume, peste 3 milioane doar in Statele Unite si in jur de 350.000 in Marea Britanie. " E uimitor cum in secolul 21, jumatate din populatia globului, adica 3.5 miliarde de oameni, poate sa detina la fel de mult ca o mica elita, care ar incapea intr-un autobuz supraetajat", spune Winnie Byanyima, din partea Oxfam.

 

Conform topului Forbes pe 2013, sunt 1.426 de miliardari in lume, cel mai bogat dintre ei fiind mexicanul Carlos Slim Helu. Noua din primii zece miliardari sunt barbati, exceptia fiind Liliane Bettencourt, iar in afara de Bill Gates, in varsta de 58 de ani, toti miliardarii din top 10 au peste 60 de ani. Bloomberg considera ca Slim a fost detronat de Bill Gates, a carui avere ar fi crescut cu 11.6 miliarde de euro in 2013.

 

Carlos Slim Helu are o avere de 53.9 miliarde de euro, conform topului Forbes si 53.1 miliarde, conform Bloomberg Billionaires. Mexicanul detine Telmex, cea mai mare retea de telefonie fixa din Mexic, care ofera servicii de telecomunicatii si in Argentina, Columbia, Brazilia, Ecuador si alte tari din America Latina, dar si compania America Movil, al cincilea operator de telefonie mobila din lume, cu 246 de milioane de abonati in 18 tari.

 

Bill Gates ocupa a doua pozitie in topul Forbes, cu o avere de 49.4 miliarde de euro. Bloomberg anunta insa ca averea lui Gates a crescut cu aproape 12 miliarde de euro pana la sfarsitul lui 2013, ajungand la 57.7 miliarde de euro si ii ofera americanului prima pozitie a clasamentului. Bill Gates este fondatorul companiei Microsoft, care dezvolta, produce si comercializeaza softuri pentru calculator, electronice si computere personale.

 

Pozitia a treia este ocupata de Amancio Ortega Gaona, un spaniol cu o avere estimata de Forbes la 42.09 miliarde de euro, si de Bloomberg la 48.2 miliarde de euro. Ortega este fondatorul Inditex, o companie producatoare de haine, care comercializeaza marcile Zara, Bershka, Pull and Bear, Stradivarius sau Massimo Dutti si este cel mai bogat european.


Citeste mai mult pe MEDIAFAX
VIDEO PROTVPLUS.RO


STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies