Primul turist spațial, care va efectua o călătorie în jurul Lunii, e japonez. Pe cine va lua cu el

Primul turist spațial, care va efectua o călătorie în jurul Lunii, e japonez. Pe cine va lua cu el
Autor: Dan Brumar
Data: 18 Septembrie 2018
Primul pământean care va efectua o călătorie legendară în spațiul cosmic, la bordul navetei lui Elon Musk, este un miliardar japonez. Yusaku Maezawa a cumpărat toate locurile disponibile la bord, astfel încât va decide singur pe cine va lua cu el.

Nonconformistul Elon Musk a anunțat într-o conferință de presă numele primului turist spațial, care va călători în jurul Lunii. Este vorba de omul de afaceri japonez Yusaku Maezawa (42 de ani), care a cumpărat toate locurile disponibile la bord (între șase și opt). Nici Musk, nici Maezawa, nu au dezvăluit suma pe care japonezul a plătit-o pentru această favoare unică, însă e vorba de multe zeci de milioane de dolari.

Miliardarul, care a botezat aventura sa în spațiu #DearMoon, a declarat că nu va pleca singur în jurul Lunii, ci va lua cu el de la șase la opt artiști din toată lumea, pentru ca aceștia să transpună în artă această călătorie legendară. Japonezul nu știe deocamdată cine vor fi norocoșii săi companioni, dar a mărturisit că-i va alege „pe sprânceană”, din diverse domenii de activitate: pictură, sculptură, fotografie, muzică, film, arhitectură, conform people.com.

„Iubesc arta și aștept cu nerăbdare să văd ce pot crea artiști diferiți care lucrează împreună”, a spus Maezawa. Japonezul are timp suficient să-și aleagă partenerii de călătorie, deoarece plecarea nu va avea loc mai devreme de anul 2023. În momentul lansării, misiunea #DearMonn va fi prima spre Lună după misiunea Apollo 17 din 1972.

Japonezul e cunoscut pentru modul în care își cheltuiește banii, iar dacă vi se pare scumpă achiziționarea acestei călătorii spațiale, notați faptul că Maezawa a făcut și alte cumpărături neobișnuite, extrem de scumpe. De exemplu, în 2017, japonezul a plătit 110 milioane de dolari pentru achiziționarea unui tablou al pictorului american de origine haitiană Jean-Michel Basquiat.

“SpaceX va transporta un singur pasager în jurul Lunii în cadrul primului zbor privat de acest gen”, declara anterior Elon Musk, CEO-ul companiei SpaceX.

Un reprezentant al companiei a nuanțat spusele lui Musk într-un interviu oferit postului TV CNBC. “Sperăm ca în scurt timp zborurile spațiale private să devină ceva obișnuit și mai sperăm ca tot mai mulți oameni să-și permită, în viitor, să călătorească în spațiu”, a spus oficialul SpaceX.

FULLSCREEN
Primul turist spațial, care va efectua o călătorie în jurul Lunii, e japonez. Pe cine va lua cu el
  • /Vezi episoade in intregime pe

STIRILEPROTV.RO

Mai mult pe STIRILEPROTV.RO