Prinţul Harry i-a scris tatălui său o scrisoare de împăcare, înainte de înmormântarea bunicului său

Prinţul Harry i-a scris tatălui său o scrisoare de împăcare, înainte de înmormântarea bunicului său
Autor: Alina Popa
Data publicarii: 20 Aprilie 2021
Data actualizare: 20 Aprilie 2021
În interviul oferit lui Oprah, Prințul Harry a făcut dezvăluiri dureroase despre relația dintre el și tatăl său. El a mărturisit că imediat după plecarea sa în Canada, Charles a încetat să-i mai răspundă la telefon.  

Atunci când a aflat de moartea bunicului său, prințul Philip, Harry a încercat din nou să ia legătură cu Charles. Fără succes însă. Potrivit Daily Mail, mezinul prințesei Diana și-a pus pe hârtie gândurile și i-a trimis tatălui său o scrisoare înainte de a ateriza în Marea Britanie. 

În scrisoare, Harry a promis să respecte instituția și i-a spus tatălui său care sunt motivele pentru care a decis să renunțe la privilegiile regale și să se mute alături de soția și fiul său peste Ocean. 

“El i-a scris tatălui său o scrisoare foarte personală prin care a încercat să domolească tensiunile dintre ei. Totuși, lucrurile nu au ieșit așa cum și-ar fi dorit”, a declarat o sursă apropiată Casei Regale Britanice, potrivit Daily Mail.

După înmormântarea prințului Philip, Harry a avut o întrevedere cu fratele său, William, dar și cu tatăl său. Cei trei au petrecut două ore împreună, la Castelul Windsor.

Prințul Harry, tratat cu indiferență de Charles după plecare în SUA

Imediat ce a luat decizia de a face un pas în spate și a se muta din Marea Britanie, prințul Harry a fost tratat cu indiferență de tatăl său, prințul Charles. “Sunt multe lucruri de spus aici. M-am simțit lăsat deoparte, abandonat (...) Cât am fost în Canada am vorbit de trei ori cu bunica mea la telefon și de două ori cu tatăl meu. Apoi, acesta nu mi-a mai răspuns”, a mărturisit Harry. 

El a mai spus că tatăl său i-a cerut în scris tot ceea ce are de gând să facă înainte de a anunța că renunță atât la atribuțiile regale, dar și la privilegii. Harry a menționat că “ruptura” de Casa Regală Britanică a fost posibilă doar datorită moștenirii lăsate de prințesa Diana și că lui i s-a tăiat accesul la toate fondurile. 

“Mi-a cerut să detaliez în scris planul meu și i-am pus acolo toate detaliile, inclusiv faptul că urma să facem anunțul în data de 7 ianuarie”, a spus Harry. El a continuat: “e trist că s-a ajuns în acest punct, dar trebuia să fac ceva pentru sănătatea mea mintală, a soției mele și a lui Archie. Pentru că știam unde se îndreaptă totul”.

Fotografii: Getty Images

Pe VOYO.RO poți urmări emisiunile preferate cu 24 de ore în avans. Vezi și noua ofertă de filme și seriale, doar pe voyo.ro!

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies