Slujba de Inviere, in direct de la Manastirea Sinaia

Slujba de Inviere, in direct de la Manastirea Sinaia
Data publicarii: 19 Aprilie 2011
Data actualizare: 20 Aprilie 2011
Corespondentul Stirilor Pro Tv Alex Dima se va afla sambata, 23 aprilie, de la 23:30, la Manastirea Sinaia, locul de unde Pro Tv va transmite anul acesta, in direct, Slujba de Inviere.

El va explica principalele momente ale slujbei special pentru telespectatorii care nu au cum sa ajunga la biserica

Sarbatoarea Pastelui este momentul in care, mai ales in Saptamana Mare, incerc sa imi fac timp si pentru mine. Asta ar trebui sa facem cu totii. Sa realizam ca toate lucrurile materiale, toate ambitiile, toata patima pentru orice sunt sau devin zadarnice. Fara rost, efemere, perisabile si, in cele din urma, ce conteaza si ramane este sufletul. Ce este Pastele? Este sarbatoarea luminii. Ce este Dumnezeu? Este Lumina, este o Energie."

"Ei bine, incerc sa-mi fac loc in suflet pentru a primi macar un pic in aceasta lumina in noaptea de Inviere. Nu e o reteta. Nici macar un indemn. E doar o idee la care sper ca se gandesc cat mai multi oameni”, a marturisit Alex Dima, cel care se simte foarte onorat ca si anul acesta va spune din tot sufletul telespectatorilor Pro Tv Hristos a inviat!.

Pentru mine, Pastele este chezasia, garantia vesniciei. Stiu teoretic lucrul asta si incerc sa cobor aceasta informatie din minte in suflet, sa traiesc, sa ma port ca atare. Este garantia ca atunci cand plecam de aici, si vom pleca toti, mai devreme sau mai tarziu, nu vom disparea, ci vom trece in vesnicie. Intr-o alta viata”, a continuat corespondentul Stirilor Pro Tv. 

Alaturi de invitatii lui, Alex Dima va explica principalele momente ale slujbei, de ce se savarsesc anumite lucruri, ce inseamna ele si care este valoarea lor. „Vom transmite pentru cei care din felurite nevoi nu pot sa ajunga la biserica. Sunt oameni bolnavi, oameni plecati din tara, sau oameni care trebuie sa fie la post. Este o bucurie si o onoare pentru mine ca in noaptea de Inviere voi avea prilej sa le vorbesc acestor oameni si sa le spun Hristos a inviat!,” a mai declarat Alex.

 
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies