Problema de clasa a 8-a la care numai 7% din oameni raspund corect! Crezi ca stiai sa rezolvi dilema?

Problema de clasa a 8-a la care numai 7% din oameni raspund corect! Crezi ca stiai sa rezolvi dilema?
Citeste mai mult despre: problema, dilema, matematica,
Data publicarii: 07 Februarie 2018
Data actualizare: 07 Februarie 2018
Nicholas Kristof de la New York Times a publicat o noua problema de logica la care numai 7% din americanii de clasa a 8-a au raspuns corect. Raspunsul pare atat de firesc in momentul in care il afli, insa e mai dificil pana atunci.

Iata problema:

"Esti in inchisoare cu doua usi. Una te duce catre libertate, cealalta catre executie. Mai exista doar 2 oameni in incapare, unul spune mereu adevarul, in timp ce celalalt mereu minte. Nu stii care dintre ei minte si care spune adevarul, insa ei stiu asta despre celalalt.

Poti sa pui unuia dintre ei o singura intrebare. Desigur, nu vei sti daca vorbesti cu cel care e mereu sincer sau cu cel mincinos. Asadar, ce intrebare simpla pusa unuia dintre ei iti va permite sa iti dai seama care este usa corecta care iti va permite sa scapi?"

Nu este o intrebare de matematica. Kristof are si o astfel de problema interesanta la care doar 22% dintre americanii de clasa a 8-a au raspuns corect. "O bucata de lemn are 40 de centimetri, este taiata apoi in 3 bucati. Lungimile sunt de 2x-5, x+7 si x+6. Care este lungimea celei mai mari bucati?"

Raspuns problema 1: "Te duci la oricare dintre ei si il intrebi: Daca l-as intreba pe celalalt care este usa corecta, pe care mi-ar arata-o? Si treci prin cealalta usa.

 

Raspuns problema 2: 15cm.
VIDEO PROTVPLUS.RO
STIRILEPROTV.RO
Mai mult pe STIRILEPROTV.RO
Modifică setările cookies